П`ятниця, 19.04.2024, 03:27



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Вінницьке телебачення у районному краєзнавчому музеї
15:17
Вінницьке телебачення у районному краєзнавчому музеї

Нещодавно у виставковій залі районного краєзнавчого музею за сприяння відділу культури і туризму райдержадміністрації Вінницьким державним телебаченням проводились зйомки майстрів та майстринь художньої вишивки селища Муровані Курилівці та села Дружби. Також були запрошені майстри слова Олена Дорош, Валентина Демба, Ніна Кащен та аматорський ансамбль народної пісні «Дружбівчанка» Дружбівського сільського будинку культури.

Біля розгорнутої виставки майстринь-дружбівчан під назвою «Українська рідна хата вишиванками багата», яка відкрилась в січні, розмістили свої вишивки мурованокурилівчани. Кожен представив творчі роботи: вишиті рушники, наволочки, картини, серветки, сорочки та блузки.

В святково обладнаній світлиці зі стародавнім ліжком з горою вишитих подушок, лавкою та скринею проходило ціле дійство: бабуся показувала онучці своє придане, складене у скрині, розповідаючи про нелегку жіночу долю жінки в давнину, а онучка готувала свій посаг до видання та запрошувала своїх подруг продемонструвати стародавній одяг. Ролі бабусі та онучки майстерно зіграли Мельник Марія Василівна, керівник ансамблю «Дружбівчанка» та Триндовська Ірина, методист районного будинку культури.

Про орнаменти вишивки рідного села, про свої роботи розповідали майстрині Дружби – Шевченко Людмила, Кравчук Ніна, Безкровняк Галина, Кушнір Анастасія, Антонюк Галина, Мельник Марія та представниця династії вишивальниць Матвієнко Надія.

Районний клуб вишивальниць «Валентина» був представлений його керівником Кирилюк Антоніною. Присутні члени клубу – Бабій Валентина, Смик Майя, Власова Ніна, Штефанюк Костянтин, Коврига Тетяна, Чубач Надія, Павленко Катерина, Черешнюк Світлана, показуючи свої роботи, розповіли про техніки вишивання, символи, кольори та мотиви подільської вишивки.

Всі присутні під час зйомок вишивали, жінки-дружбівчанки співали народні пісні про вишиванку, дівочу долю, вишитий рушник… Дорош Олена прочитала свій вірш «Вишивана доля», написаний про вишитий рушник району, Демба Валентина в поетичній формі поділилася з присутніми враженнями  про виставку художньої вишивки майстринь з Дружби, а Кащен Ніна декламувала свій вірш про вишитий нею килим, що в цей день прикрашав світлицю.

З ініціативи начальника відділу культури і туризму Валентини Веклюк був організований показ стародавнього одягу, який привезли клубні працівники району. Про буденні, святкові та весільні костюми під час демонстрування розповіла методист районного будинку культури Майя Мізяківська.

Насамкінець всі присутні дякували ведучій передачі ВДТ «Краяни» Світлані Бондар за професійно організовані зйомки та надану можливість  вишивальникам нашого району показати свою майстерність всім телеглядачам. 

                             

Переглядів: 377 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz