П`ятниця, 03.05.2024, 16:03



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Вересень » 27 » Живіть з думкою про людей!
16:20
Живіть з думкою про людей!

            З метою оприлюднення стану роботи щодо погашення заборгованості до Пенсійного фонду та осуду боржників, управлінням Пенсійного фонду України у Мурованокуриловецькому районі неодноразово висвітлювались матеріали з вказаних питань у засобах масової інформації, але, на жаль, дана тема на сьогоднішній день все ще залишається актуальною. Якщо коротко проаналізувати динаміку зміни боргу з платежів до Пенсійного фонду, то можна відмітити, що станом на 01.09.2012 загальна сума недоїмки зі сплати єдиного соціального внеску становить 230,8 тис.грн., що на 97,6 тис. більше, ніж на початок року. Основною причиною росту заборгованості є систематична несплата єдиного соціального внеску підприємствами, чия заборгованість складає 88,0 % загального боргу по району, а саме: Мурованокуриловецький міжгосподарський цегельний завод та Комунальне підприємство «Мурованокуриловецький комунсервіс». Через неналежне ставлення керівників даних підприємств-боржників до виконання всіх норм Пенсійного законодавства щодо строків нарахування та сплати єдиного соціального внеску, «розраховуватися» прийдеться цілим трудовим колективам.

 

Зупинимось по кожному підприємству детальніше:

       

         Мурованокуриловецький міжгосподарський цегельний завод -  керівник Могілевич О.Е. - борг 84,9 тис.грн. Борги ростуть щомісяця. Заборгованість виникла в червні місяці 2011 року. Підприємству доведено графік погашення заборгованості, який не виконується. Керівника двічі протягом 2011 року (липень, серпень) та головного бухгалтера в листопаді 2011 року притягнено до адміністративної відповідальності. Неодноразово директор заслуховувався на засіданнях Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій стипендій, соціальних виплат при районних державних адміністраціях. В серпні 2012 року  з Могілевичем О.Е. було проведено індивідуальну бесіду, в результаті якої було отримано обіцянку про погашення боргу до кінця серпня, яка залишилася тільки на словах. Засновнику підприємства направлялися листи-запрошення до управління ПФУ для роз’яснення ситуації про критичний стан на підприємстві, що є підставою для тривоги у трудовому колективі. Адже, такими діями керівництво підприємства позбавляє нині працюючих осіб (32 чоловіки)  конституційного права на соціальний захист на сьогодні і, звичайно, у майбутньому при  досягненні пенсійного віку. Працюючим цього підприємства не зараховано до страхового стажу 1 рік і 2 місяці.

 

          Ще один боржник Комунальне підприємство «Мурованокуриловецький комунсервіс» – борг 124,7 тис. грн. Тут ситуація ще цікавіша. При тому, що зараз за вікном вже вересень 2012 року, даним підприємством єдиний соціальний внесок не сплачено ще з вересня 2011 року! Починаючи з березня 2012 року підприємство припинило фінансово-господарську діяльність і щомісячні звіти до Фонду перестали подаватися. Відповідно до Статуту комунального підприємства дане підприємство є власністю територіальної громади смт. Муровані Курилівці, а управління ним здійснює Мурованокуриловецька селищна рада. Найшвидше всі негативні наслідки від цього відчують ті працівники, які найближчим часом звернуться за призначенням пенсії, за допомогою по безробіттю чи в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. А за даними звіту за лютий 2012 року середньомісячна чисельність працюючих складає 36 осіб. Найближчою перспективою, яка чекає боржника, є процедура банкрутства та списання всієї суми боргу через неможливість його стягнення, так як майно належить громаді. Якщо для власників підприємства це доволі сприятливий варіант, то для найманих осіб, у разі списання боргу, весь заборгований період (7 місяців) не буде врахований до страхового стажу. Отож, останнім, в недалекому майбутньому при досягненні ними пенсійного віку та при зверненні за призначенням пенсій, таки прийдеться «шукати винуватців».

 

          В свою чергу, управлінням Пенсійного фонду України у Мурованокуриловецькому районі спільно з органами виконавчої влади району та правоохоронними органами, проведено значну роботу по застосуванню всіх передбачених чинним законодавством важелів щодо ліквідації вищевказаної заборгованості та виправлення такої ситуації, але бажаного позитивного результату так і не досягнуто. Отож, насамкінець, хочемо в черговий раз звернутися до вищезгаданих керівників: живіть з думкою про людей! А самих працівників закликаємо не бути осторонь проблеми, яка в першу чергу стосується їх самих.

 

 

 

Начальник відділу обліку

надходження платежів                                                                   Л.Г.Міщишин

 

Переглядів: 595 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz