Субота, 20.04.2024, 15:57



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Серпень » 6 » 116 звернень жителів Вінниччини до Президента України розглянуто
23:02
116 звернень жителів Вінниччини до Президента України розглянуто

Іван Мовчан: «116 звернень жителів Вінниччини до Президента України розглянуто облдержадміністрацією в рамках реалізації проекту «Діалог з країною»


Минуло майже шість місяців з часу проведення масштабного телевізійного проекту «Діалог з країною», в якому протягом 4-годинного ефіру Президент Віктор Янукович відповідав на запитання громадян України під час включень з різних регіонів нашої держави. Про перші підсумки розгляду звернень жителів Вінниччини у рамках реалізації проекту «Діалог з країною» – в розмові з головою Вінницької облдержадміністрації Іваном Мовчаном.

- Іване Михайловичу, в чому, на вашу думку, позитивні моменти відкритого діалогу громадськості з Президентом, яка головна мета проекту «Діалог з країною»?

- Президент України Віктор Федорович Янукович велику увагу приділяє налагодженню діалогу між владою та кожним українцем. Саме такі проекти, як «Діалог з країною» сприяють налаштуванню механізмів взаємодії з громадськістю, визначають найпроблемніші питання та надають можливість оперативно їх вирішувати. Це ще одне підтвердження того, що кожен житель області та всієї країни може звернутися по допомогу до представників влади і бути почутим».

- Проект «Діалог з країною» стартував майже півроку тому, тобто у влади було досить часу на розгляд питань, з якими жителі Вінниччини звертались до Президента України. Чи всі звернення сьогодні розглянуті і скільки наших співвітчизників отримали конкретну допомогу?

- Під час телевізійного проекту «Діалог з країною» до Президента України Віктора Януковича надійшло сто шістнадцять звернень від жителів Вінницької області. Всі питання розглянуті відповідальними особами, громадянам надані детальні роз’яснення, а виконання звернень знаходиться на контролі обласної державної адміністрації. Дехто із заявників вже отримав допомогу, здебільшого це вирішення матеріальних питань, надання юридичних консультацій, допомога у забезпеченні ліками на пільгових умовах, тощо.

- З якими проханнями найчастіше жителі нашої області звертались до глави держави? Чи можете назвати приклади позитивного вирішення звернень заявників?

- Традиційно, мешканців Вінниччини турбують питання, що стосуються житлово-комунального господарства. До проекту «Діалог з країною» люди зверталися з проханням вирішити ту чи іншу проблему, пов’язану з наданням послуг електропостачання, водопостачання та водовідведення, вивозом сміття, освітленням вулиць та під’їздів будинків, функціонуванням ліфтів тощо. Так, із 9 звернень, що надійшли з Козятинського району, 7 стосувались вирішення комунальних питань у с.Глухівці, а саме: освітлення під’їздів та ремонту будинків, забезпечення якісного водовідведення по вул. Червоноармійській. В результаті роботи над зверненнями, освітлення під’їздів було відновлено. Також Глуховецькою селищною радою проведено роботу по забезпеченню якісного водовідведення бідя будинку заявників, зокрема, рекомендовано жителям поновити обвідні стічні канави біля своїх будинків та присадибних ділянок і заплановано провести в 2013 році капітальний ремонт вулиці Червоноармійської із влаштуванням переливної труби біля житлового будинку. Таким чином це питання буде остаточно вирішено.

Позитивним прикладом вирішення може служити звернення, що надійшло в рамках телевізійного проекту «Діалог з країною» від жительки смт. Вапнярка Томашпільського району, воно стосувалось відкриття дошкільного навчального закладу в смт. Вапнярка. На розгляд сесії Томашпільської районної ради внесено питання «Про реорганізацію Вапнярської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 у навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад». Відкриття новоствореного навчально-виховного комплексу планується 1 вересня 2013 року.

Деякі звернення носили дуже особистий характер. Наприклад, обласна державна адміністрація розглянула прохання жительки с. Нова Ободівка Тростянецького району, стосовно забезпечення допоміжним засобом для особистої гігієни. Згідно до заяви та індивідуальної програми реабілітації, заявницю ще в червні минулого року було взято на облік в управлінні соціального захисту населення Тростянецької райдержадміністрації для забезпечення милицями, колісним кріслом для пересування та кріслом-стільцем із санітарним оснащенням. Звернення до Президента стосувалось саме забезпечення жінки-інваліда санітарним кріслом-стільцем. Відповідне направлення було надіслано підприємству-виробнику у м. Київ. На сьогодні виріб виготовлено та надіслано заявниці. Милиці та інвалідне крісло для пересування заявниця вже отримала раніше. Це справді відчутна, конкретна допомога конкретній людині.

- Якщо розділити заявників за соціальним станом, то частіше до Президента України як Гаранта Конституції зверталися представники якої категорії населення?

- Найчастіше зверталися найбільш вразливі категорії, зокрема, пенсіонери – більш як 60 звернень (соціальний захист, комунальне господарство, житлова політика, благоустрій та будівництво, діяльність службових осіб, транспортне обслуговування, охорона здоров’я), робітники – біля 20 звернень (житлова політика, соціальний захист: виплата зарплат, питання незаконного звільнення, транспортне обслуговування та стан доріг, комунальне господарство, освіта, наука та інтелектуальна власність, діяльність підприємств та установ, благоустрій і будівництво). Селян області хвилювали питання низьких закупівельних цін на молоко та м’ясо у заготівельних пунктах та нерегулярна виплата дотацій на вирощений молодняк ВРХ.

Значна кількість звернень надійшла від багатодітних сімей та одиноких матерів (житлова політика: поліпшення житлових умов, охорона здоров’я: матеріальна допомога для обстеження та лікування дітей, соціальних захист: виплата соціальної допомоги,тощо), інвалідів I-ІІІ групи (житлова політика: пільгове отримання житла, соціальних захист, комунальне господарство, благоустрій та будівництво).

- Нещодавно Вінницю за рейтингом українського журналу «Фокус» було названо найкомфортнішим для життя містом України. Чи всім вінничанам живеться комфортно, з якими проханнями вони звертались до Президента?

- Від жителів обласного центру надійшло 16 звернень. П’ять з них стосувались отримання безкоштовного житла або поліпшення житлових умов, три - нарахувань за спожиті комунальні послуги, стільки ж – соціального захисту, два – перепаду напруги в мережі електропостачання на Старому місті, решта – питанням якості обслуговування в медичних закладах, забезпечення робочими місцями та підвищення заробітної плати працівникам дитячих садочків. Усі запити були опрацьовані,за результатами розгляду заявники отримали відповіді та роз’яснення.


- Іване Михайловичу, нещодавно у «Вінницькій газеті» була публікація про ветерана Великої Вітчизняної війни, який після звернення до Президента під час «Діалогу з країною» отримав довгоочікувану квартиру. Які будуть Ваші коментарі з цього приводу?

- Мова йде про звернення Григорія Ластовецького - інваліда Великої вітчизняної війни I групи, який тривалий час перебував у черзі на отримання житла і на початку року в списку інвалідів війни та сімей військовослужбовців значився під № 31, а в списку інвалідів ВВВ I групи – під № 3. На виконання Постанови Кабінету Міністрів України, яка стосується порядку використання коштів державного бюджету для забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни I групи, які протягом тривалого часу перебувають у черзі на отримання житла, виконкомом міської ради було придбано три однокімнатні квартири в будинку по вул. Смирнова, 23.На засіданні виконкому Вінницької міської ради, яке відбулось на початку березня, було вирішено одну з квартир площею 46 кв. м зі всіма комунальними зручностями надати саме Григорію Ластовецькому.

- Підсумовуючи нашу розмову, хотілось би почути думку досвідченого керівника про доцільність і результативність проектів, які передбачають відкритий діалог влади з пересічними громадянами.

- Можу з впевненістю сказати, що такі проекти , як «Діалог з країною», не просто цікаві, а й корисні , як для громадян країни, так і для представників влади. Вони дають можливість не тільки допомогти у вирішенні нагальної проблеми кожній окремій людині. В першу чергу вони дозволяють окреслити коло найважливіших соціально-економічних питань, які турбують громаду і потребують пильної уваги та системних перетворень від керівництва держави та областей.

Переглядів: 569 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz