П`ятниця, 29.03.2024, 08:34



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Жовтень » 6 » Центри надання адміністративних послуг значно поліпшили ефективність роботи органів влади
12:59
Центри надання адміністративних послуг значно поліпшили ефективність роботи органів влади

Робоча нарада Президента з головами обласних і Київської міської державних адміністрацій була присвячена питанням впровадження реформ у регіонах, а також виконання Указу Президента України від 18 березня 2015 року № 150 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», повідомив на брифінгу Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук.

Він зазначив, що центри надання адміністративних послуг значно поліпшили ефективність роботи органів влади, особливо у Києві, Вінниці, Харкові, Івано-Франківську та Луцьку. Триває підключення органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій до відповідних реєстрів.

Перший заступник Глави АПУ наголосив на тому, що Президент вимагає ефективної та реальної боротьби з корупцією. «Ми ставимо перед собою три головні завдання: впровадження дієвих механізмів запобігання корупції, забезпечення невідворотності покарання та виховання в суспільстві так званої «нульової толерантності» до корупції», — зазначив Віталій Ковальчук. За його словами, останнім часом від виконання обов'язків відсторонені 4 голови райдержадміністрацій. «І якщо хтось вважає, що йому вдасться уникнути відповідальності, — то дуже помиляється. Жодна посада чи належність до тієї чи іншої політичної сили не врятує корупціонера. Терпіння суспільства до хабарників закінчилося, і в цьому питанні ми цілком солідарні з людьми», – наголосив Віталій Ковальчук.

Президент вимагає від кожного керівника регіону забезпечити активне використання системи електронних закупівель PROZORRO. «Зволікання з використанням системи електронних закупівель одразу викликатиме в нас питання: що хочуть приховати? Такі чиновники автоматично привертатимуть нашу увагу», — підкреслив Перший заступник Глави АПУ.

Триває активна робота над прискоренням впровадження енергоефективності в регіонах, зокрема, ухвалення обласних програм компенсації населенню частини витрат на утеплення. Також перед місцевою владою ставиться завдання пояснити порядок отримання субсидій усім, хто їх потребує, і забезпечити своєчасне призначення та нарахування виплат.

Окремо Віталій Ковальчук зупинився на допомозі учасникам АТО. Він поінформував, що при обласних та Київській міській державних адміністраціях будуть створені Центри допомоги учасникам АТО. Вони координуватимуть усю роботу з демобілізованими бійцями в регіонах. Центри об’єднуватимуть волонтерів, представників органів влади всіх рівнів і представників громади. Організаційний та інформаційно-аналітичний супровід забезпечуватимуть обласні та Київська міська державні адміністрації.

«Учасник АТО не буде шукати потрібний кабінет і чекати на приймальні дні. Будуть створені Call-центри облдержадміністрацій. Їхні працівники самі телефонуватимуть демобілізованим і анкетуватимуть усі дані. Маючи повну картину потреб наших захисників в усіх регіонах, ми самі йтимемо в кожну оселю», — розповів Перший заступник Глави АПУ.

Президент доручив невідкладно сприяти залученню волонтерів і волонтерських організацій до заходів щодо соціальної реабілітації і адаптації учасників антитерористичної операції. Схожі проекти вже діють у трьох областях, і було вирішено поширити цей досвід на всю територію України.

Переглядів: 342 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz