Субота, 20.04.2024, 01:24



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Вересень » 3 » Часткове відшкодовування витрат за закуплені в 2015 році установки індивідуального доїння або холодильні установки
15:33
Часткове відшкодовування витрат за закуплені в 2015 році установки індивідуального доїння або холодильні установки

Другого вересня, в приміщенні Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулось засідання комісії для визначення переліку фізичних осіб, які мають право на часткове відшкодування витрат на установку індивідуального доїння або холодильну установку для зберігання і охолодження молока.

Зазначимо, що відповідно змін до «Програми розвитку особистих селянських та фермерських господарств області на 2011-2015 роки», затверджених рішенням 39 сесії 6 скликання Вінницької обласної Ради № 927 від 14 липня 2015 року, у поточному році за рахунок коштів обласного бюджету передбачено надання фізичним особам часткового відшкодування витрат за закуплені ними в 2015 році нові установки індивідуального доїння або холодильні установки для зберігання і охолодження молока.

Наказом Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації від 23 липня 2015 року № 19, створена комісія для визначення переліку фізичних осіб, які мають право на часткове відшкодування витрат на установку індивідуального доїння або холодильну установку для зберігання і охолодження молока, до складу якої входять представники Департаменту агропромрозвитку облдержадміністрації, голови постійних комісій обласної Ради з питань агропромислового комплексу та соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів, Державної фінансової інспекції у Вінницькій області, Вінницької філії державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Розпочинаючи засідання Андрій Гижко наголосив, що саме на Вінниччині вперше почала діяти така програма по підтримці індивідуальних домогосподарств, що займаються вирощуванням корів, заготівлею та здачею молока. За його словами такої практики немає в інших областях України.

«Ми розуміємо що сьогодні 76% молока здається саме від домогосподарств населення Вінницької області. Завдяки такій працьовитості вінничан,сьогодні область займає лідируючі позиції по кількості заготовленого молока. Але цим людям потрібна допомога та підтримка, адже в таких домогосподарствах може бути від 5 до 7 корів на утриманні. Навіть є випадки утримання 10 корів. Ця досить важка робота – утримання такої кількості ВРХ є основним джерелом доходів даної категорії громадян», - наголосив Андрій Гижко.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації, органи влади повинні розуміти, що оскільки ці громадяни фактично самі для себе створюють робочі місця, їм конче необхідно відчувати опіку та підтримку зі сторони влади.

«Програма, в основі якої допомога представникам таких, умовно кажучи, сімейних ферм передбачає, що сім’ї, які утримують 5 та більше голів ВРХ в себе вдома мають можливість отримати кредит на купівлю доїльного або холодильного обладнання. Таким чином така родина зможе полегшити свою працю. В свою чергу, ми за рахунок обласного бюджету будемо відшкодовувати до половини вартості цієї установки, але не більше п’яти тисяч гривень на одну родину. В обласному бюджеті на ці заходи передбачено 1 млн грн», - зазначив Андрій Гижко.

Так, станом на сьогоднішній день, згідно вимог Порядку використання коштів обласного бюджету на часткове відшкодування витрат за закуплені фізичними особами установки, затвердженого вищезазначеним рішенням обласної Ради, у серпні п.р. на розгляд Комісії подали документи п'ять фізичних осіб, які в поточному році закупили по одній новій установці індивідуального доїння вітчизняного виробника.

В ході засідання члени комісії ознайомилися з документами, поданими на її розгляд. Було прийнято рішення про включення п'яти осіб до Реєстру фізичних осіб, які мають право на часткове відшкодування витрат за одну закуплену нову установку індивідуального доїння, сума часткового відшкодування становить 20 000 грн.

Окрім того, Андрій Гижко поспілкувався з присутнім власником ВРХ, який також подав заявку на отримання компенсації на купівлю доїльного апарату.

Переглядів: 399 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz