Вівторок, 23.04.2024, 08:26



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Червень » 4 » Чергове обговорення питання добровільного об’єднання територіальних громад
15:59
Чергове обговорення питання добровільного об’єднання територіальних громад

03 червня в районному Будинку культури під керівництвом голови райдержадміністрації Ладана Сергія Вікторовича відбулося розширене засідання круглого столу на тему добровільного об’єднання територіальних громад. Участь в заході взяв заступник керівника виконавчого апарату - керуючий справами обласної Ради Степан Нешик. На засідання були запрошені селищний та сільські голови, депутати районної ради, члени робочої групи з питань формування перспективного плану добровільного об’єднання територіальних громад, керівники засобів масової інформації, представники громадськості. Першим своє бачення перспектив об’єднання висловив Снітківський сільський голова Ольшевський В.В. В своєму виступі Віктор Валентинович  розповів, що протягом двох місяців він неодноразово брав участь в різноманітних організаційних заходах всеукраїнського та міжнародного масштабу з даного питання, під час яких вивчався досвід зарубіжних країн в сфері децентралізації державної влади. В тому числі це і міжнародний круглий стіл «Децентралізація в Україні: партнерство влади та громадськості», який організували Вінницька обласна рада, обласна державна адміністрація, обласна асоціація органів місцевого самоврядування, ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина», Єврорегіон «Дністер», Представництво Ради Європи в Україні. Учасники круглого столу  ухвалили Резолюцію, яку направили до Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради України. Ключові пункти вимог до Києва: проведення комплексної децентралізації влади в Україні; передача переважної частини повноважень на місця; ліквідація місцевих державних адміністрацій; закріплення за місцевими бюджетами не менше 50% загальнодержавних податків. Ольшевський В.В. зазначив, що повністю підтримує ідею об’єднання, вона є необхідною та неминучою, проте цьому процесу обов’язково має передувати внесення змін до діючого законодавства України.

Свою точку зору висловив і Нешик Степан Степанович, який зосередив увагу присутніх на трьох основних принципах побудови місцевого самоврядування: самостійності як співіснування рівноправних суб’єктів, чітко окреслених повноважень, які не дублюються та самозабезпечення (фінансове кадрове,тощо). Він також наголосив на необхідності проведення якісної просвітницької роботи серед населення з питань самоврядування та побудови самодостатніх громад.

Підводячи підсумки наради, Ладан С.В. в черговий раз наголосив на ДОБРОВІЛЬНОСТІ об’єднання територіальних громад та запропонував всім присутнім подати свої пропозиції щодо проекту перспективного плану. 

                      

Переглядів: 526 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz