Четвер, 25.04.2024, 09:41



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Березень » 22 » ЮРІЙ ПАВЛЕНКО: ПРЕЗИДЕНТ НАПОЛЯГАЄ НА ПОВНОМУ І БЕЗУМОВНОМУ ВИКОНАННІ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ПРИ ВИПЛАТІ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ НА ДІТЕЙ
16:02
ЮРІЙ ПАВЛЕНКО: ПРЕЗИДЕНТ НАПОЛЯГАЄ НА ПОВНОМУ І БЕЗУМОВНОМУ ВИКОНАННІ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ПРИ ВИПЛАТІ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ НА ДІТЕЙ
Президент України Віктор Янукович наполягає на повному і безумовному виконанні законодавства України при виплаті соціальної допомоги на дітей. «В тому числі, Президент вимагає від Кабінету міністрів України, органів центральної та місцевої влади, відповідальних посадових осіб забезпечити вчасне та у повному, передбаченому законодавством, обсязі фінансування усіх видатків, пов’язаних з виплатами на дітей», - заявив під час брифінгу Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. 

Як зазначив Юрій Павленко, на адресу Уповноваженого Президента України з прав дитини надходять звернення щодо затримки призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми. Зокрема, мають місце порушення, пов'язані з вимаганням у батьків документів, які не передбачені законодавством, затягуванням в оформленні документів, проведенням додаткових перевірок, які не передбачені жодним нормативним актом.

"Про усі відомі факти зловживання відповідальних органів влади з виплатою соціальної допомоги, неправомірних дій з боку чиновників, штучного затягування розгляду справ по виплаті соціальної допомоги закликаю негайно інформувати Уповноваженого Президента України з прав дитини у будь-який зручний спосіб – усі контакти та способи зв’язку вказані на окремій сторінці Уповноваженого Президента України з прав дитини на Інтернет-представництві Президента України", - наголосив Юрій Павленко. 

"Крім того, Президент України ставить завдання перед Урядом врегулювати питання виплати допомоги при народженні дитини батькам, які тимчасово перебувають за межами України і народили там свою дитину, а також жінкам, засудженим до покарання у місцях позбавлення волі, діти яких перебувають у дитячих будинках при колоніях", - зазначив Юрій Павленко.
 
Нещодавно, повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини, до нього звернувся батько-громадянин України, який зареєстрований у місті Києві, але тимчасово проживає і працює за межами України. Органи соціального захисту населення відмовили йому у виплаті допомоги при народженні дитини, тому що його дружина іноземка та не зареєстрована на території України. Згідно законодавства, право на отримання державної допомоги при народженні дитини має один із батьків (тобто або мати, або батько). «Такі випадки не поодинокі і потребують законодавчого врегулювання», - констатував він.

Уповноважений Президента України з прав дитини також повідомив, що під час робочої поїздки до Чернігівської області у спілкуванні з засудженими жінками та адміністрацією Чернігівської виправної жіночої колонії з’ясувалось, що жодна жінка не отримує державної соціальної допомоги при народженні дитини. Крім того, ці жінки не зможуть отримати допомогу навіть після звільнення з місць позбавлення волі, оскільки допомога при народженні дитини призначається тоді, коли звернення за її призначенням надійшло не пізніше 12 місяців з дня народження дитини. Тобто, якщо мати народила в колонії, а засуджена до терміну більшого за 12 місяців, вона назавжди позбавлена можливості отримати матеріальну допомогу, щоб доглядати та виховувати своїх дітей. 


Довідка:

Порядок виплати державної допомоги сім'ям з дітьми визначений Законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" та постановою Кабінету Міністрів Україні "Про затвердження Порядку призначення і  виплати державної допомоги сім'ям з дітьми", яка утримує чіткий перелік документів, необхідних для отримання допомоги.

Види державної соціальної допомоги:
- допомога у зв'язку з вагітністю та пологами;
- допомога при народженні дитини;
- допомога при усиновленні дитини;
- допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
- допомога на дітей одиноким матерям;

Окрім того, держава виплачує державну соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та грошове забезпечення батькам вихователям та прийомним батькам за надання соціальних послуг у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу за принципом "Гроші ходять за дитиною".


В Україні є дві жіночі колонії – в Чернігівській і Одеській областях, при яких функціонують дитячі будинки. На даний час в дитячому будинку при Чернігівській виправній колонії перебуває 28 дітей віком до 3-х років, засуджені матері яких відбувають покарання у цій колонії.

Переглядів: 580 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz