П`ятниця, 26.04.2024, 05:44



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Вересень » 16 » Нарада-семінар з питань енергоефективності
14:06
Нарада-семінар з питань енергоефективності

16 вересня під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Івана Гончара відбувся семінар з питань енергоефективності, у якому взяли участь заступник голови районної ради Андрій Нікітчук начальники профільних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники місцевих рад, представники банківських установ  (Укргазбанк  та Ощадбанк),  ТОВ "Енергогарант", фахівці відділу комплектації гіпермаркету "Епіцентр".

Відкриваючи семінар, перший заструпник голови райдержадміністрації Іван Гончар у своєму вступному слові зокрема зазначив:

«Одним із пріоритетів держави є досягнення енергетичної незалежності. Влада зробила вимушений крок і підвищила тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня.  Разом з тим, розроблена низка програм, які допоможуть українцям стати енергоефективними та платити менше за житлово-комунальні послуги.

Саме стимулювання до здійснення заходів з енергоефективності у житлових будинках може компенсувати для домогосподарств неминуче зростання витрат на комунальні послуги та енергоносії внаслідок поступового приведення відповідних цін та тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Це дозволить забезпечити доступність комунальних послуг та попередить енергетичну бідність населення України.

Своїм громадянам Уряд пропонує здешевити послуги житлово-комунального господарства низкою кроків, наприклад, встановити котел на твердому паливі або обладнати будинок теплозберігаючими матеріалам: утеплити стіни, замінити вікна, придбати лічильники, радіатори.  

Програма  для населення на придбання «негазових» котлів та відшкодування державою частини суми кредитів набула чинності 15 жовтня 2014-го. Із квітня цього року програму було поширено і на заходи з енергозбереження для фізичних осіб. До участі у ній залучено три державні банки: Ощадбанк, Украгазбанк та Укрексімбанк.

Реалізація механізмів  державної підтримки з енергозбереження має великі переваги: скорочення споживання енергоресурсів; зменшення фінансового навантаження на домогосподарства завдяки можливості заощаджувати на оплаті комунальних послуг».

Про державну підтримку утеплення житлових будівель в Україні: умови та перспективи розповів  учасникам наради  начальник відділу ЖКГ райдержадміністрації Василь Базишен.

Про досвід та умови кредитування банками заходів з утеплення будинків інформували присутніх начальник відділення АБ «УКРГАЗБАНК» Ольга Ломаніна та начальник відділення АТ «ОЩАДБАНК» Мальвіна Сабатюк.

Представник компанії «Енергогарант» ознайомив учасників семінару із сучасними енергоефективними технологіями (обладнанням) при проведенні утеплення будинків.

Також представники банків та гіпермаркету «Епіцентр» відповіли на низку запитань присутніх у залі громадян, яких зокрема цікавили теми надання кредитів населенню на енергозберігаючі заходи і як проводяться розрахунки щодо вартості робіт з утеплення.

Підбиваючи підсумки семінару, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Гончар наголосив:

«Ми розглянули досить важливе питання. Адже, враховуючи суворі реалії сьогодення, тема енергоефективності як ніколи актуальна в Україні. Тому, ставши на шлях впровадження енергоощадних технологій, маємо використовувати кожну можливість для збереження тепла в наших оселях  і коштів. 

             

Переглядів: 394 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz