Субота, 27.04.2024, 00:11



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Травень » 30 » НЕЙМОВІРНА КРАСА У ЯРЕМОВІЙ ДОЛИНІ
15:29
НЕЙМОВІРНА КРАСА У ЯРЕМОВІЙ ДОЛИНІ

У вівторок до нашого району з дещо незвичним візитом завітали голова обласної ради Сергій Татусяк, керівники ряду обласних служб, керівництво та сільські голови Барського району. Їх хлібом-сіллю гостинно зустрічали голова райдержадміністрації Володимир Анікеєнко та голова районної ради Василь Гук.


Приводом для такого візиту стала чарівна загадкова природа нашого краю. Цього разу вона вразила неперевершеною красою долини ірисів, яка розкинулася у Яремовій долині річки Караєць між селами Долиняни та Супівка. Помітив її в минулому році директор Барського автодорожнього технікуму Йосип Кібітлевський.


   Просто проїжджав неподалік, і побачив ціле поле жовтих квітів. Під’їхав, зупинився, побачив, що то іриси. В народі їх називають півниками. А поряд мешканці навколишніх сіл пасуть корів, і уваги ніякої не звертають на квіти, – розповів він.

 Присутні в черговий раз змогли переконатися настільки розмаїта і чудова природа нашого краю. Зачудовані, вони з захопленням милувалися долиною ірисів, яка простяглася більше п’яти кілометрів.

Своїми враженнями від побаченого поділився голова обласної ради Сергій Татусяк:

 Жалкую з того приводу, що, проживаючи на Вінниччині, вперше побачив такий райський куточок природи – долину жовтих півників. Дуже добре, що ми розвідали цей край. Тут надзвичайно красива природа. Біля ірисів є ще ціле розмаїття квітів. Ми все повинні зробити для того, щоб зберегти цей куточок чарівної природи. Це зона серйозних проектів, які в перспективі можуть бути екологічними та туристичними.

Снітківський краєзнавець Володимир Ревуцький подарував Сергію Татусяку свою книгу «Снітків: історія без акцентів», в якій підсумовано велику дослідницьку роботу з вивчення історії села та його жителів. Цікаво було почути легенди про долину ірисів, які переказав Снітківський сільський голова Віктор Ольшевський. Одна з них – про вічне кохання дівчини до кріпосного парубка. Батько дівчини звернувся до пана з пропозицією викупити юнака. Та пан зробив по своєму, він відправив парубка в рекрути. Гіркі дівочі сльози відчаю проросли на річці Караєць жовтими ірисами, квітами розлуки.

Про ірисову долину незабаром дізнаються всі жителі України.  Адже тут побували журналісти п’ятого каналу та 24 інформаційного каналу, місцевих засобів масової інформації.

Дуже надіємось, що долину оголосять екологічною зоною. Нехай би сюди приїжджали люди з усіх усюд милуватися квітами. Адже не скрізь є така неймовірна краса.

За інформацією редакції "Наше Придністров’я"
Переглядів: 1053 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz