Субота, 27.04.2024, 00:20



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Червень » 14 » НОВИЙ ПІДХІД У СПІВПРАЦІ ВЛАДИ ТА БІЗНЕСУ
09:38
НОВИЙ ПІДХІД У СПІВПРАЦІ ВЛАДИ ТА БІЗНЕСУ
13 червня у нашому районі з робочим візитом побував заступник голови обласної державної адміністрації Г.Г. Дерун. 
У зустрічі, крім представників малого і середнього підприємництва, фермерів району, взяли участь голова регіональної ради підприємців у Вінницькій області А.Р. Алєксєнцева, голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко, голова районної ради В.А. Гук, перший заступник голови РДА М.Є. Якимцев, керівники ряду управлінь, відомств і служб, причетних до діяльності бізнесу в нашому районі.
Відкриваючи нараду голова РДА В.М. Анікеєнко зазначив, що одним з пріоритетів обласної і районної влади є формування партнерських відносин з малим і середнім бізнесом, завдяки якому розвивається економіка регіону, створюються нові робочі місця, наповнюються бюджети, розширюється сфера послуг. У нашому районі зареєстровано 921 суб’єкт підприємницької діяльності, є 697   фізичних осіб, 83 – юридичних, а 41 – займаються фермерською діяльністю. У малому і середньому бізнесі району працює 1600 чоловік, що складає майже 50% від задіяних у господарській діяльності. 28% надходжень до районного бюджету складають надходження від малого і середнього бізнесу.  Фермерськими господарствами орендовано 10 тисяч гектарів земель, що складає 18% від всіх земель району. Транспортне перевезення в районі здійснюють приватні перевізники. Представники бізнесу вносять 71% у загальний товарообіг нашого району.
Про нові підходи обласної влади у стосунках з бізнесом присутніх проінформував перший заступник голови ОДА Г.Г. Дерун. Зокрема, він повідомив, що нещодавно голова ОДА М.В. Джига дав доручення  щодо покращення підприємницького середовища області, а також оприлюднив звернення до підприємців області. З ініціативи губернатора введено посаду заступника голови ОДА з діяльності малого і середнього бізнесу.  До керівників контролюючих структур були направлені листи з пропозиціями щодо покращення діяльності підприємців області. Метою зустрічі з підприємцями нашого району є вивчення і узагальнення їх пропозицій, вирішення проблемних питань, покращення співпраці з державними органами. Тому Г.Г. Дерун закликав учасників зустрічі до конструктивного діалогу.
Під час спілкування свою точку зору на проблеми розвитку підприємництва висловили підприємці Н.В. Стороженко, В.М. Нагірняк, В.О. Бринзюк, голова СТ «Шанс» Л.Г. Класонова, голова райспоживспілки Г.Я. Ніжинська, голова районної асоціації фермерів, керівник ФГ «Олімп» с. Степанки Л.В. Огірчук. В ході розмови прозвучали такі проблеми, як необхідність відстрочки виплат для підприємців-початківців, спрощення системи отримання ліцензій і дозволів, зменшення вартості оренди ставка, завершення будівництва селищного ринку, боротьба з незаконною торгівлею алкогольними і тютюновими виробами, інформування фермерів про вимоги держаних служб до їх діяльності та інші. Підприємці задавали досить гострі запитання, порушували наболілі проблеми, відповіді на які отримали від заступника голови ОДА Г.Г. Деруна, голови регіональної ради підприємців у Вінницькій області А.Р. Алєксєнцевої, начальника районного відділу внутрішніх справ В.П. Жучковського, начальника управління економіки РДА І.П. Гончара, головного державного податкового інспектора району Т.М. Хоптової. Зокрема, зазначалося – підприємці мають бути більш згуртованими та рішучими, щоб захистити свої права і бути  обізнаними у діючому законодавстві. 
На завершення заступник голови ОДА подякував за розмову і вручив приватному підприємцю з Вищеольчедаєва О.С. Орайлу подяку облдержадміністрації і обласної ради за активну участь в сільськогосподарській ярмарці у Києві. Як засвідчила зустріч з підприємцями, у них вистачає проблем, успішне розв’язання яких можливе лише у співпраці з владою. 

Володимир Сауляк

Переглядів: 706 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz