Четвер, 28.03.2024, 17:10



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Лютий » 4 » Обласна державна адміністрація інформує
10:45
Обласна державна адміністрація інформує

Протягом останніх 3-х років загальна сума інвестицій області склала майже 1,5 мільярди гривень, створено майже 3,5 тисяч робочих місць

За словами голови обласної державної адміністрації Івана Мовчана, протягом останніх років спостерігається збільшення обсягів інвестицій у розвиток Вінниччини, що сприяє формуванню бюджету області та покращенню соціального становища регіону і країни в цілому.

За рахунок пожвавлення інвестиційної діяльності протягом 2010-2012 років в області введено в експлуатацію 35 підприємств, загальна сума інвестицій склала майже 1,5 мільярди гривень, створено близько 3,5 тисяч робочих місць.

Іван Мовчан наголошує, що головною метою програми розвитку регіону є створення умов, які забезпечать збільшення потоку вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку області.

«Рушійною силою області повинно стати суттєве покращення інвестиційного клімату шляхом нового якісного регулювання усіх сфер економіки. Адже без притягнення інвестицій ні про яку модернізацію практично говорити не можна. Лише скоординовані заходи усіх владних структур  сприятимуть зростанню економіки та на цій основі підвищенню соціальних стандартів життя наших громадян» - переконаний очільник області. 



Голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан зобов‘язав погасити заборгованість із виплати заробітної плати до кінця 2013 року

На цьому він наголосив на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.
Відкриваючи нараду, керівник області висловив занепокоєння з приводу недостатніх темпів погашення заборгованості із виплати заробітної плати. «Низькі темпи виплати боргів не забезпечують виконання завдань щодо своєчасної та у повному обсязі оплати праці».
Іван Мовчан зазначив, що від ліберальних методів у боротьбі із злісними боржниками влада переходить до кардинальних.
Очільник області вимагає прискорити темпи ліквідації боргів. В першу чергу це стосується підприємств – банкрутів.
Найбільш проблемні об’єкти – підприємства-банкрути. В області є 42 такі підприємства. На 31 з них є певне майно, яке можна реалізувати, а отримані від його реалізації кошти спрямувати на погашення заборгованості. Майно виставляється на торги, але ціна на нього поступово знижується, оскільки майно старіє. 11 підприємств не мають ніякого майна взагалі.
У деяких випадках ситуацію ускладнює той факт, що арбітражні керуючі окремих підприємств проживають за межами області. Процедура зміни арбітражного керуючого складна, тому керівництво області прагне не проводити заміни, а ефективно співпрацювати з чинними арбітражними керуючими і головами комітетів кредиторів. У критичних випадках арбітражних керуючих таки доводиться змінювати, як це було з підприємством, яке вже понад 10 років перебуває стадії банкрутства.
По кількох підприємствах-банкрутах матеріали передано у господарський суд. У січні погашено заборгованість на 4 підприємствах, ще кілька планують погасити її у лютому.
Голова облдержадміністрації наголосив, що підприємства-банкрути слід розділити на групи, враховуючи складність ситуації на кожному з них, і послідовно працювати над погашенням заборгованості.
«Наше завдання – мобілізувати державницький ресурс для того, щоб відновити справедливість і повернути людям заборговані гроші, – підсумував розмову Іван Мовчан. – Наради з цього приводу відбуватимуться регулярно, і я сподіваюся, що в наступному місяці показники погашення заборгованості будуть більш вагомими»

Переглядів: 506 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz