П`ятниця, 26.04.2024, 04:54



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2011 » Вересень » 16 » Податкова інформує
08:24
Податкова інформує

  Зміни до Податкового кодексу України

Законом №3609, який набрав чинності з 06.08.2011року розширено можливості для добровільної реєстрації особи як платника податку на додану вартість, а саме: платником податку на додану вартість може зареєструватись особа незалежно від обсягів оподаткованих операцій, статутний капітал або балансова вартість активів якої перевищує 300тис. грн.; уточнено норму, якою регулюються умови, за яких надіслана поштою  або засобами електронного зв’язку податкова декларація вважається не поданою: у разі допущення порушень у заповненні обов’язкових реквізитів податкової декларації та надсилання податковим органом письмової відмови в прийнятті податкової декларації. Крім того деталізовано умови подання уточнюючих розрахунків до поданих раніше декларацій: під час проведення документальних планових та позапланових виїзних перевірок за будь-який звітний (податковий) період, який перевіряється  органом ДПС, уточнюючий розрахунок не може бути складений та поданий до  органу ДПС.

До уваги платників податку на додану вартість

Мурованокуриловецьке відділення Барської МДПІ звертає Вашу увагу на норми чинного податкового законодавства стосовно реєстрації податкових накладних платниками податку на додану вартість в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Згідно з пунктом 11 підрозділу 2 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (далі ПКУ) з 1 липня 2011 року здійснюється обов’язкова реєстрація в Єдиному державному реєстрі податкових накладних платниками податку на додану вартість - продавцями, у яких сума ПДВ в одній податковій накладній становить понад 100 тисяч гривень, а з 1 січня 2012 року – понад 10 тисяч гривень. Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних. Податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, з 1 січня 2012 року підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних не залежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.

Законом України №3609 - VI від 7 липня 2011  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу України» внесено зміни до п 201.10 ст.201 ПКУ, відповідно до яких реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки.

Згідно норм п 201.10 ст.201 ПКУ податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період.

Виявлення розбіжностей даних податкової накладної та Єдиного реєстру податкових накладних є підставою для проведення органами державної податкової служби документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках покупця товарів/послуг.

Переглядів: 729 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz