П`ятниця, 29.03.2024, 15:21



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Березень » 25 » Податкова інформує
17:09
Податкова інформує

   Взято участь у нараді-семінарі

Нещодавно працівники Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ взяли  участь у нараді–семінарі, яка проводилася в Мурованокуриловецькій РДА з керівниками підприємств району та сільськими головами. На ній були розглянуті актуальні  зміни  податкового законодавства, зокрема: питання сплати податку на нерухомість відмінної від земельної ділянки, оподаткування доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції. Також учасники наради-семінару  були ознайомленні з особливостями деклараційної кампанії 2013року. В тому числі і можливістю  подавати до податкових органів декларацію через Інтернет.

 

Декларуєш доходи- веди Книгу обліку доходів і витрат!

Державна податкова служба України в Порядку ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу від 19.02.2013  року  зазначила, що платники податку на доходи фізичних осіб, які відповідно до  Податкового кодексу зобов'язані подавати декларацію або мають право на таке подання з метою повернення надміру сплачених податків, у тому числі при застосуванні права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року з урахуванням положень ст. 166, повинні вести облік у Книзі обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу. Форма цієї Книги затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.01.2013 N 6.

Платники податку повинні заводити Книгу самостійно. Книга, як правило, має вигляд зошита чи блокнота,  записи в ній здійснюються безпосередньо платником податку або уповноваженим представником кульковою або чорнильною ручкою, чітко і розбірливо не пізніше наступного дня після отримання відповідних сум доходів, сплати (перерахування) податку, а також понесених витрат.

Підрахунки відображених у Книзі даних проводяться для цілей заповнення декларації про майновий стан і доходи. Суми отриманих доходів, понесених витрат та сплачених (перерахованих) податків відображаються  у гривнях.

Облік документів і відомостей, пов'язаних з правом на отримання податкової знижки,  можна вести в реєстрі документів, записи в якому проводяться у довільній формі.

Книга та реєстр документів (за наявності) знаходяться у платників податку та повинні надаватись органам державної податкової служби на їх вимогу.

Крім цього,  роз'яснено порядок ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу у зазначеній Книзі.


На території  Мурованокуриловецького району громадяни уже задекларували до сплати  майже  50 тис. грн.


За оперативними підсумками двох місяців  деклараційної кампанії до податкової служби у Мурованокуриловецькому районі  громадяни подали 107 декларацій. Минулорічні доходи задекларували 27громадян   які мають сплатити до місцевого бюджету майже 50 тис. грн. та 80 - подали  декларацію на отримання податкової знижки..

Кампанія декларування доходів отриманих протягом 2012року триває до 1 травня поточного року і діяльність податківців  Мурованокуриловецького району спрямована на створення сприятливих умов для подання мешканцями району декларацій,.  Зокрема впроваджуються новітні методи обслуговування платників, такі як подання декларацій через Інтернет та використовується  позитивний досвід  минулорічних  деклараційних кампаній.

 

Не зволікайте з переобладнанням касових апаратів

Як уже повідомлялося, з 1 січня 2013 року для суб’єктів господарювання стає обов’язковим подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів державної податкової служби в електронному вигляді.

Слід відмітити , що законодавчі зміни  створюють  більш комфортні умови для суб'єктів господарювання: цифрова касова стрічка робить процес звітування для власників реєстраторів розрахункових операцій максимально комфортним та зручним, адже завдяки безконтактному спілкуванню з податківцями підприємці не витрачатимуть свій час на відвідування податкової. Також нововведення дозволяє заощадити на купівлі паперової контрольної стрічки та позбавляє необхідності суб’єктів господарювання зберігати упродовж 3-х років копії чеків. Крім того, це сприятиме зменшенню кількості перевірок таких платників.

Задля переходу до роботи за «новим порядком» користувачам реєстраторів розрахункових операцій слід  звернутись до центрів сервісного обслуговування РРО з приводу придбання або модернізації касових апаратів, адже адаптаційний період відведений на цей процес триватиме до 1 липня п.р. Штрафи за відсутність електронної стрічки до цього часу не застосовуватимуться.

З 1 липня 2013 року невиконання зазначених норм тягне за собою відповідальність в формі штрафних санкцій.

 

       Сектор взаємозв’язків із засобами  масової   інформації та громадськістю Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ 

Переглядів: 538 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz