Субота, 20.04.2024, 11:10



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Травень » 23 » Податкова інформує
16:08
Податкова інформує

Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями дає право на реалізацію таких товарів тільки кінцевим споживачам

Суб’єкт господарювання, який торгує алкогольними напоями на підставі ліцензії на право роздрібної торгівлі, повинен реалізовувати такі напої лише громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.

У разі якщо алкогольні напої були придбані суб’єктом господарювання який має таку саму ліцензію, як і продавець, то ці напої повинні бути використані особисто і не підлягають подальшій реалізації.

Якщо, все ж таки, продавець реалізував алкогольні напої іншому суб’єкту господарювання, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі, і при цьому оформив документи, як при відвантаженні алкогольних напоїв для подальшої реалізації (оформлено видаткові накладні, податкові накладні, а також товарно-транспортної накладні), то до нього будуть застосовані штрафні санкції (200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень). У даному випадку здійснюється оптова торгівля алкогольними напоями, тому необхідно мати відповідну ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями.

Дане питання регулюється Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями.

Відбулась нарада

   Нараду з головами та секретарями сільських рад  щодо повноважень  органів самоврядування по  встановленню місцевих податків і зборів проведено  в Мурованокуриловецькому  відділенні Барської МДПІ. Виконуючий обов’язки начальника відділення Олег Ліщина звернув увагу учасників наради  на те що, місцеві податки і збори встановлені рішеннями сільських і селищної ради є обов’язковими на територіях  громад. При цьому,  не передбачені Податковим кодексом України податки і збори установляти  заборонено. На нараді було обговорено ставки єдиного податку для фізичних осіб -підприємців та особливості нарахування і сплати податку на нерухомість  відмінну від землі.  

Оподаткування відпускних

Незабаром літо, отже, й планування відпочинку у відпустці дуже актуальне. Водночас, бухгалтерам, які проводять розрахунки відпускних слід приділити увагу особливостям розрахунку відпускних, порядку їх оподаткування та відображення у податковій звітності.

Згідно із пп.14.1.48 Податкового кодексу України та пп. 2.2.12 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5 відпускні входять до складу додаткової заробітної плати. Тому, оподаткування сум відпускних податком на доходи фізичних осіб та єдиним соціальним внеском нічим не відрізняються від загальних правил оподаткування заробітної плати, а саме:

- нарахована сума відпускних враховується при визначенні граничного розміру доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу;

- база оподаткування для ПДФО обчислюється згідно з п. 164.6 Податкового кодексу, тобто, нараховані відпускні зменшуються на суму єдиного соціального внеску та на суму податкової соціальної пільги, якщо є на неї право;

- розмір податку як для відпускних, так й для зарплати однаковий – до суми, що не перевищує у 2013 році 11470 грн. – застосовується 15% , сума перевищення оподатковується за ставкою 17%;

- при заповненні Податкового розрахунку за ф.№1ДФ відпускні відображаються , як і зарплата, з ознакою доходу „101”. У графі 3а форми №1ДФ відпускні майбутнього місяця відображаються у періоді їх нарахування (п. 3.2 Порядку, затвердженого наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1020).

Якщо відпустка припадає не на один місяць, а триває ще й частину наступного, то з метою розрахунку граничного доходу для застосування соціальної пільги з ПДФО відпускні відносяться до відповідних періодів їх нарахування (пп. 169.4.1 Податкового кодексу України). Тобто, суму „перехідних” відпускних слід спочатку розподілити між місяцями, на які вони припадають, й далі визначати право на податкову соціальну пільгу та застосовувати відповідні  ставки ПДФО.

Податок на доходи фізичних осіб та сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у частині нарахувань за встановленою залежно від класу професійного ризику виробництва ставкою перераховуються до бюджету з усієї суми відпускних в день отримання підприємством грошових коштів для виплати відпускних з поточного рахунка в установі банку або в день перерахування відпускних з поточного рахунка підприємства на банківську картку працівника. Сплата до бюджету суми єдиного соціального внеску, який  утримано із суми відпускних (3.6%) здійснюється не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним.

Оскільки відпускні входять до складу додаткової заробітної плати, то суми фактично нарахованих відпускних можуть бути віднесені до витрат платника податку на прибуток на підставі п. 142.1 Податкового кодексу України.

Резерв відпусток, який має створювати підприємство згідно положень бухгалтерського обліку, в податковому обліку не відображається та до витрат не включається.

  У мережі з’явилося офіційне Інтернет-представництво Міндоходів

Розпочав роботу офіційний сайт Міністерства доходів і зборів. Відтепер вся інформація про роботу відомства оприлюднюватиметься на Інтернет-майданчику, розміщеному за адресою minrd.gov.ua.

Звертаємо увагу платників податків та інших користувачів офіційних веб-ресурсів Міністерства, що сайти Державної податкової та митної служб більше не оновлюватимуться.

Новий сайт має низку переваг: зручна навігація та панель керування, оптимізовані алгоритми пошуку необхідної інформації, мультимедійна галерея, підписання на новини, інтеграція з соціальними мережами тощо.

На сайті також розміщено діюче податкове і митне законодавство, нормативно-правові акти щодо єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Відвідувачі зможуть завантажити електронні форми всіх документів та отримати рекомендації фахівців щодо оформлення звітності.

Для зручності користувачів законодавство та нормативна документація представлені за категоріями платників –  "Фізичним особам", "Юридичним особам", "Самозайнятим особам", "Великим платникам". Крім того, додано календар, що інформує про дату подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Для якісного обслуговування платників на сайті Міндоходів функціонують чимало електронних сервісів: "Реєстр платників ПДВ", "Митна статистика", "Дізнайся більше про свого бізнес партнера", "Електронна митниця", "Акредитований центр сертифікації ключів", "Пульс",  "Анульовані свідоцтва платників ПДВ", "Адреси масової реєстрації",  "Електронна звітність", "Перевірка свідоцтва платника єдиного податку", "База знань", "Декларування он-лайн". 

                         До  уваги платників податків!

6 червня 2013 року у м. Вінниці за адресою вул.. Соборна  готель «Поділля» відбудеться семінар з платниками податків   на тему:   «Практика застосування норм Податкового кодексу. Останні зміни» за участі фахівців Міністерства доходів і зборів України.                      
Початок семінару: 11:00 (реєстрація учасників з 10:00) 
Переглядів: 600 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz