Вівторок, 23.04.2024, 19:16



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Грудень » 26 » Податкова інформує 25.12.2012
14:35
Податкова інформує 25.12.2012

В день святого Миколая

Щороку 19 грудня в працівники Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ  відвідують Котюжанівську школу –інтернат. І цей  рік не став виключенням.  До дня Святого Миколая   податківці підготували  солодкі подарунки для вихованців інтернату, поділились з ними  своєю  любов’ю, добром і щедрістю душі .

Авансові внески з податку на прибуток у січні-лютому 2013 року

Відповідна до  п.2 підр.4 р.ХХ «Перехідних  положень» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями, починаючи з 1 січня 2013 року платники податку з доходом більше 10 млн. грн. повинні сплачувати авансові внески з податку на прибуток у січні та лютому 2013 року протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. Такі авансові внески розраховуються у розмірі 1/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за дев’ять місяців 2012 року.

З 1 січня 2013 року вступає в дію податок на нерухоме майно

Відповідно до ст.265 Податкового Кодексу України платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості.

Житлова нерухомість оподатковується відповідно до ставки податку, яка встановлюється сільською, селищною або міською радою. Для квартир, житлова площа, яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків – 500 кв. метрів, ставки податку не можуть перевищувати 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року за 1 кв.м. У разі перевищення цих показників ставка податку становить 2,7 % за 1 кв.м. Обчислення суми податку здійснює податкова служба за місцем знаходження об’єкта житлової нерухомості.

При нарахуванні суми податку враховується зменшення, яке надається один раз на рік і до одного об’єкта нерухомості за вибором (якщо їх декілька у власності): для квартир до 120 кв. метрів; для жилих будинків до 250 кв. метрів. Тобто, податок на нерухомість нараховується на житлову площу, яка перевищує ці показники.

До 1 липня звітного року органи ДПС надсилають суб’єктам господарювання та  громадянам податкове повідомлення-рішення про суму податку на нерухомість. У разі виникнення питань платники можуть звертатися до податкової для звірки даних. Платники податку – юрособи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до лютого цього ж року подають до органу ДПС декларацію за формою, затвердженою наказом Мінфіну України.

Громадяни сплачують податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; юрособи – авансовими внесками щокварталу до 30 числа, що наступає за звітним кварталом, які відображається в річній податковій декларації.

Водночас, не оподатковується житлова нерухомість, яка: перебуває у власності держави або територіальних громадах (їх спільній власності); розташована в зонах відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення; є будівлею дитячих будинків сімейного типу; садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об’єкта на одного платника податку; належить багатодітним сім’ям та прийомним сім’ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю.


                                   Електронне звітування  - зручно, без  затримок та  проблем  

 Нещодавно всі працівники Мурованокуриловецького відділення Барської МДПІ  отримали  ключі електронного цифрового підпису. Тепер податківці  не тільки залучають платників податків до електронного звітування, а й самі будуть ним активно користуватися. Слід нагадати , що надання ключів електронного підпису здійснюється безкоштовно і отримати їх можуть всі платники податків.  

З 1 січня 2013 року розпочнеться щорічна  кампанія декларування доходів громадян, і саме електронні ключі, які Ви отримаєте в податковій вже сьогодні, дозволять зручно, без затримок і проблем подати декларацію про майновий стан та отримані доходи за звітний рік  по Інтернету.  Адреса за якою  можна отримати безкоштовний електронний цифровий підпис: м Вінниця , вул. 30-річчя Перемоги, буд. 21,1поверх, зал №1 ЦОПП 
Переглядів: 575 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz