Вівторок, 16.04.2024, 10:17



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Серпень » 5 » Президент підписав доручення щодо вдосконалення законодавства у сфері утилізації транспортних засобів
22:52
Президент підписав доручення щодо вдосконалення законодавства у сфері утилізації транспортних засобів

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо вдосконалення законодавчого регулювання питань, пов'язаних з утилізацією транспортних засобів, сплатою екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, та забезпечення економічних інтересів власників авто.

Згідно з документом, Прем’єр-міністр Микола Азаров має забезпечити підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів. У них Уряд має передбачити захист прав та економічних інтересів власників, які передають на утилізацію транспортні засоби, зокрема в частині відшкодування їх вартості.

Президент акцентує увагу на усуненні надмірних вимог до суб'єктів господарювання, які мають намір здійснювати діяльність з розбирання транспортних засобів, що утилізуються. Йдеться про вимоги щодо наявності у спеціалізованих пунктах системи екологічного менеджменту, сертифікованої за стандартами Міжнародної організації із стандартизації (180) серії 1400 або за аналогічним національним стандартом.

Крім того, Прем’єр-міністру доручено визначити механізм чіткого державного контролю і нагляду у сфері господарської діяльності з утилізації транспортних засобів відповідно до вимог Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Також має бути визначений порядок використання коштів, які надійшли від сплати екологічного податку за утилізацію.

Згідно з документом, Уряд має усунути положення, які не узгоджуються з міжнародними зобов'язаннями України, взятими у процесі вступу до Світової організації торгівлі. Зокрема, йдеться про положення щодо особливостей діяльності суб'єктів господарювання, що виробляють (виготовляють) транспортні засоби та беруть на себе зобов'язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів у порядку та на умовах, визначених законом щодо утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів, а також положення, за якими такі суб'єкти не є платниками екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Переглядів: 487 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz