П`ятниця, 19.04.2024, 08:21



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2014 » Грудень » 12 » Проведення в районі Всеукраїнської акці "16 днів проти насильства"
10:49
Проведення в районі Всеукраїнської акці "16 днів проти насильства"

 Найвищою цінністю будь – якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Життєве неблагополуччя може бути спричинене різними факторами, зокрема перебування людини у ситуації торгівлі людьми або ж у зв’язку із вчиненням насильства в сім’ї.

З 25 листопада по 10 грудня в районні проходила Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. В рамках даної акції  було проведено слідуючі заходи:

  •  у центральній районній бібліотеці проведено засідання круглого столу зі старшокласниками молодіжного клубу «Молодь і право» на тему «Право гарантоване Конституцією», щодо питання попередження насильства в сім’ї.  А також в бібліотеках району було організовано книжкові виставки «Захисти себе від насильства», «Зупини  насильство – захисти себе».

        У всіх навчальних закладах оформлені соціальні паспорти. Особлива увага приділяється дітям, які виховуються в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, вимушених внутрішніх мігрантів.

        Працівниками психологічної служби проводиться діагностика взаємостосунків у класних колективах як фактор попередження психологічного та фізичного насилля між дітьми, діагностика дитячо-батьківських стосунків, проводяться профілактичні бесіди з батьками і дітьми, індивідуальні консультації, відвідування батьків вдома.

          Впродовж періоду проведення акції «16 днів проти насильства» закладами освіти району проведено:

  • флеш-моб «Діти проти насильства», «Фактори, що спричиняють жорстоке поводження дітей щодо оточуючих. Роль цінностей у запобіганні проявам жорстокості серед дітей»;
  • виставка-огляд навчальної та довідкової літератури з питань запобігання насильства в сім’ї «16 днів – про що вони говорять», конкурс малюнків «Щасливий світ очима дітей»;
  • перегляд відеофільму «Станція призначення - життя»;
  • батьківський всеобуч «Гендерне виховання та його особливості для учнів», «Психологічні особливості статевого виховання»;
  • цикл виховних годин «Насильство: попередити та допомогти», «Врятуймо світ від рабства», «Ідеї гендерної рівності в системі ціннісних орієнтацій сучасної молоді»;
  • диспут з педагогічними працівниками «Формування гендерної культури педагогів»;
  • випуск бюлетеня «Профілактика агресії та насильства серед дітей та над дітьми»
  • ділова гра для працівників НВК «Профілактика порушень прав дитини», розмова по колу «Насильству не місце в житті», розроблено «Заповіді для батьків»;
  • розроблено пам’ятки-рекомендації для учнівської молоді «Щоб не стати жертвою насилля», у ДНЗ «Про правову культуру старшим дошкільникам».

Відділом у справах сім’ї та молоді райдержадміністрації розроблено брошуру «Ми за дитинство без насильства».

Працівниками відділу у справах сім’ї та молоді, служби у справах дітей районної державної адміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено обстеження умов проживання дітей у сім’ях, які потрапили у складні життєві обставини та родинах у яких можливі прояви насильства чи існує реальна його загроза під час, яких було роздано інформаційні листівки на дану тему.

Протягом даної акції було проведено 2 рейди з попередження продажу алкогольних і тютюнових виробів особам до 18 років. В ході проведення рейду виявлено 1 неповнолітнього, який перебував в стані алкогольного сп’яніння. З даною сім’єю проведена профілактична робота, на батьків складено протокол, щодо притягнення до адміністративної відповідальності.

                    

    

Начальник відділу у справах

сім’ї та молоді райдержадміністрації                                          Лариса Химич

Переглядів: 500 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz