Вівторок, 16.04.2024, 22:30



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Травень » 13 » Роздрібний продаж підакцизних товарів додав місцевим бюджетам Мурованокуриловеччини понад 507,9 тис. гривень надходжень
07:13
Роздрібний продаж підакцизних товарів додав місцевим бюджетам Мурованокуриловеччини понад 507,9 тис. гривень надходжень

Місцеві бюджети Мурованокуриловеччини з початку року отримали 507,9 тис. гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Зокрема, у квітні  надходження цього нового податку склали  189,8 тис. гривень.

«Сьогодні очевидно, що новий 5-відсотковий акцизний податок вже є стабільним додатковим фінансовим ресурсом, який  може бути використаний для розвитку  місцевих громад. Тому кожна громада може контролювати стан його надходжень шляхом повної легалізації продажів таких популярних підакцизних товарів як горілка, сигарети, пиво і паливо», - вважає заступник начальника, начальник Мурованокуриловецького відділення Могилів-Подільської ОДПІ Олег Володимирович Ліщина.Як зазначає керівник, акцизний податок з роздрібного продажу сплачує кожен з нас, як споживач.

«Відтак, саме активна позиція громадськості та кожного мешканця територіальної громади може допомогти фахівцям ОДПІ на місцях  проконтролювати  ситуацію з перерахуванням цього податку до бюджету. Шлях громадського контролю за всіма найважливішими питаннями  діяльності територіальних громад лежить в основі фінансової стабільності територіальних одиниць розвинутих європейських країн. Цей шлях прийнятний для українців, бо доля міста, села, селища турбує кожного їх мешканця»,  -  запевняє Олег Володимирович.

Нагадаємо, що суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, палива є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Сплата цього податку – обов’язкова незалежно від форми розрахунків. Отож,  представники підприємництва під час реалізації пива, алкогольних напоїв,  тютюнових виробів та палива кінцевому споживачу, в тому числі напоїв на розлив в ресторанах, барах та кафе, з 1 січня 2015 року зобов’язані враховувати цю законодавчу норму, - наголошують в Мурованокуриловецькому відділенні Могилів-Подільської ОДПІ.

Довідково: 28 грудня 2014 року Верховна Рада України ухвалила  ЗУ №71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким запроваджується новий місцевий податок – акцизний податок з реалізації підакцизних товарів. 

Переглядів: 430 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz