П`ятниця, 26.04.2024, 22:20



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2014 » Грудень » 12 » Школярі проти корупції
15:54
Школярі проти корупції

Просвітницька робота з учнями загальноосвітніх навчальних закладів щодо нетерпимості до проявів корупції відбувається шляхом удосконалення правової освіти учнів, спрямованої на формування правової освіченості, уміння оперувати правовими знаннями, здатності діяти відповідно до вимог права і закону.

Система правової освіти та виховання реалізується через інтеграцію правових знань до суспільно – гуманітарних предметів навчального плану, систему виховної роботи, право освітню діяльність з батьками та громадськістю.

Серед інших правових знань, антикорупційні знання набуваються учнями в ході вивчення наступних предметів: «Правознавство», «Людина і світ», «Економіка», «Я і Україна», «Етика», «Історія України», «Всесвітня історія».

З метою формування антикорупційної правосвідомості, нетерпимого, негативного ставлення до корупції як суспільно-небезпечного явища; надання учням знань щодо шляхів запобігання корупції, забезпечення умов для формування елементів правової культури, правових орієнтирів і правомірної поведінки, в навчальних закладах району проводяться  тематичні заняття з питань протидії корупції:

9 клас – «Правила і закони у суспільстві та твоєму житті», «Ти - людина, значить маєш права», «Ти і цивільно-правові відносини»;

10 клас – «Основи теорії права та правовідносин», «Народовладдя», «Органи державної влади та місцеве самоврядування», «Держава, особа, суспільство»;

11 клас – «Державне управління. Державна служба», «Адміністративне правопорушення (проступок) та адміністративна відповідальність».

При виборі форм проведення тематичного заняття з питань протидії корупції враховуються вікові особливості учнів 9-11 класів. На заняттях приділяється увага визначенню поняття корупції, питанню впливу корупції на економіку, підкреслюється, що прояви корупції є порушенням прав людини. Учні ознайомлюються із законодавчими основами запобігання і протидії корупції, міжнародними та вітчизняними антикорупційними документами, дізнаються про участь України в роботі групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO).

На базі РБДЮТ відбулося засідання лідерів учнівського врядування на якому розглядалося питання «Молодь Мурованокуриловеччини проти корупції».

Також інформуємо, що серед учнів навчальних закладів у жовтні-листопаді 2014 року  проходив конкурс на кращий  плакат з антикорупційної тематики. Найкращими визнані плакати НВК «СЗШ І-ІІІ ст. № 1-гімназія» смт. Муровані Курилівці (учні 8-Б, 8-А, 10-А класів,класні керівники – В.М. Корнійчук, Ю.Р. Гоша, Ж.П. Черватюк), НВК с. Галайківці (учень 6 класу Сергій Дяк), СЗШ І-ІІІ ст. с. Лучинець (учень 10 класу Владислав Вавшко).

 

Переглядів: 560 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz