Четвер, 28.03.2024, 18:08



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2014 » Лютий » 14 » «Спільними зусиллями правоохоронних органів району розкрито резонансний злочин»
13:45
«Спільними зусиллями правоохоронних органів району розкрито резонансний злочин»

У відповідності до положень Конституції України (стаття 3), людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

Особи, які посягають на порушення конституційних прав і свобод громадян несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством України, в т.ч. й кримінальну.

         Статтею 1 Кримінального кодексу України визначено завдання кримінального закону: правове забезпечення охорони прав і свобод людини  і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки, від   злочинних посягань, а також запобігання злочинам. 

Саме діяльність правоохоронних органів повинна забезпечити громадянам України охорону їх прав і свобод, власності, а також виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які вчиняють кримінально карані діяння.

Прокуратура району, райвідділ внутрішніх справ, в тісній взаємодії працюють в питаннях протидії злочинам, виявленні осіб, які їх скоїли та забезпеченні притягнення останніх до передбаченої кримінальної відповідальності.

На території Мурованокуриловецького району час від часу вчиняються резонансні злочини (умисні вбивства, грабежі, розбої та ін.) і основним завданням прокуратури району та райвідділу внутрішніх справ є оперативне виявлення осіб, які їх скоїли; всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Саме оперативність фіксації слідів вчинених злочинів, а також їх розкриття «по гарячих слідах» дає можливість в повному обсязі зібрати доказову базу, на підставі якої вподальшому притягнути винних осіб до передбаченої кримінальної відповідальності.

       Так, 20.01.2014 до чергової частини Мурованокуриловецького РВ УМВС України у Вінницькій області надійшло повідомлення по телефону «102» про те, що в приміщенні будинку одного із сіл району, виявлено труп власниці будинку з ознаками насильницької смерті.

На вказане повідомлення невідкладно було здійснено виїзд слідчо – оперативної групи в складі прокурора району, начальника райвідділу внутрішніх справ, заступників начальника райвідділу, працівників сектору кримінального розшуку, дільничних інспекторів, судово – медичного експерта, експертів – криміналістів. 

В ході огляду трупа та проведеної вподальшому судово – медичної експертизи факт насильницької смерті особи було підтверджено.

За фактом умисного вбивства особи слідчим СВ Мурованокуриловецького РВ УМВС України у Вінницькій області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України – «Умисне вбивство».

Постановою прокурора району в кримінальному провадженні створено групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні.

Зібрані на місці вчинення злочину докази, результати проведених експертиз, належним чином було проаналізовано слідчими та процесуальними керівниками, розроблено відповідний план досудового розслідування злочину, що дало свої позитивні результати.

Завдяки тісній співпраці слідчих, оперативних працівників райвідділу внутрішніх справ, дільничних інспекторів та процесуальних керівників у кримінальному провадженні, уже 22.01.2014 року за підозрою у вчиненні умисного вбивства жінки було затримано раніше судимого мешканця Мурованокуриловецького району,  якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України. Слідчим суддею підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі в кримінальному провадженні проводиться стаціонарна судово-психіатрична експертиза з метою визначення психічного стану злочинця на час скоєння вбивства, по завершенні якої досудове розслідування буде завершено та кримінальне провадження скеровано до суду. 

Додатково :

ч.1 ст.115 КК України – Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, - карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Прокурор Мурованокуриловецького району радник юстиції                                                         Б.М.  Солоненко 

Переглядів: 464 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz