П`ятниця, 29.03.2024, 15:11



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Березень » 16 » СТАРТ ВЕСНЯНИХ ПОЛЬОВИХ РОБІТ І ПІДТРИМКА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ
10:27
СТАРТ ВЕСНЯНИХ ПОЛЬОВИХ РОБІТ І ПІДТРИМКА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ
В роботі колегії взяли участь голова районної ради В.А. Гук, перший заступник голови РДА М.Є. Якимцев,  заступник голови райдержадміністрації Т.В. Тарановська, члени колегії, керівники, головні агрономи та інженери агроформувань, бригадири рільничо-тракторних бригад, керівники і спеціалісти ряду служб, причетних до аграрної галузі, представники фірм з постачання мінеральних добрив, насіння, засобів захисту рослин, спеціалісти управління агропромислового розвитку РДА. 
Розпочалась колегія з огляду приміщення Морозівської школи, де останнім часом відбулося чимало позитивних змін. Зокрема, за кошти місцевого агроформування ПП „Бонас”, де керівником О.М. Чорний, обладнано внутрішній санвузол з дотриманням всіх вимог.  Ці та інші роботи було зроблено на виконання доручення голови облдержадміністрації М.В.Джиги. Сьогодні тут підходить до завершення капітальний ремонт приміщення, де буде знаходитись харчоблок школи. Серед планів місцевого спонсора – обладнання спортивного залу для школярів. На прикладі Морозівської школи керівники сільгосппідприємств району мали можливість побачити, як необхідно здійснювати підтримку закладів соціальної сфери села.  Від цього в першу чергу виграють люди. 
Продовжилась практична частина колегії на базі ФГ „Стріла” с. Снітків, де присутні ознайомились з організацією та готовністю техніки до проведення комплексу весняно-польових робіт в цьому господарстві. Директор ФГ „Стріла” В.В. Гора та головний агроном І.В. Григораш детально ознайомили присутніх з особливостями догляду за посівами озимих пшениці, ячменю та ріпаку, вели мову про план проведення весняних польових робіт в цьому році, агротехніку посіву та догляду за ярими культурами. Присутні оглянули тракторний парк агроформування, який повністю готовий до виходу в поле. Керівники господарств обмінялися досвідом з питань проведення комплексу згаданих робіт. 
Пленарна частина колегії теж відбулась у Сніткові. Відкрив і провів її голова РДА В.М. Анікеєнко. Про підсумки роботи в 2011 році та завдання аграріїв району по успішному проведенню комплексу весняно-польових робіт, забезпеченню прогнозованої структури посівних площ під урожай 2012 року доповідав начальник управління агропромислового розвитку РДА М.І. Невлад. Він торкнувся таких важливих питань, як забезпечення якісним насінням, мінеральними добривами, пальним, дотримання агротехнологій та структури посівів, розробка планів проведення комплексу весняних польових робіт. Окремо наголошувалось на оплаті праці, забезпечення урожайності на більш високому рівні, ніж у минулому році. 
З умовами постачання мінеральних добрив, засобів захисту рослин, насіння ознайомили директор ТОВ „Беннета” М.С. Климчук, керівник відділення Торгового дому „Агроімпорт ЛТД” І.О. Терлецький,  менеджер компанії „РАЙЗ” В.Л. Пічкур та менеджер ТОВ „Агроресурс” І.М. Андрощук. Про технологію посіву та захисту цукрових буряків детально розповів генеральний директор асоціації „Вінниця цукор” М.А. Власюк. 
З питань, які пов’язані з розробкою проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозмін і впорядкування угідь, аграріїв проінформував начальник відділу Держкомзему у нашому районі М.В. Тарановський. 
Роботу колегії підсумував голова РДА В.М. Анікеєнко. Він детально проаналізував стан справ у сільському господарстві району, особливо наголосив на підвищенні урожайності сільгоспкультур, дотриманні агротехнологій та структури посівних площ, належному обліку та звітності в роботі всіх господарств. Всього в районі цієї весни передбачається посіяти майже 21 тисячу гектарів ярих культур, а підживити необхідно 14800 га озимини. Як планується, в цьому році господарства мають вийти на рівень зарплати в середньому 2200 гривень. Особливий наголос було зроблено на підтримці соціальної сфери села, де голова РДА довів до кожного керівника конкретні завдання в тих громадах, де вони обробляють земельні паї. В.М. Анікеєнко подякував тим керівникам, які надають важливу допомогу жителям сіл, беруть активну участь у благоустрої населених пунктів. За результатами  засідання колегії було прийнято ряд доручень, які доведено до виконавців.

Володимир Сауляк

Переглядів: 710 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz