П`ятниця, 29.03.2024, 14:33



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Травень » 8 » СВЯТКУВАЛИ 67 РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ
16:53
СВЯТКУВАЛИ 67 РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ
Вчо­ра у Му­ро­ва­них Ку­ри­лі­в­цях ві­д­бу­ли­ся уро­чи­с­ті за­хо­ди з на­го­ди свя­т­ку­ван­ня 67-ї рі­ч­ни­ці Пе­ре­мо­ги у Ве­ли­кій Ві­т­чи­з­ня­ній вій­ні. Ро­з­по­ча­ли­ся во­ни бі­ля ме­мо­рі­а­ль­но­го комплек­су, що зна­хо­дить­ся по­ряд з в’ї­з­дом у рай­центр. Са­ме тут зі­б­ра­ли­ся ве­те­ра­ни, предста­в­ни­ки вла­ди і гро­мад­сь­ко­с­ті, мо­лодь району. На уро­чи­с­то­му ві­д­к­рит­ті му­зей­ної експо­зи­ції, присвяче­ної Дню пе­ре­мо­ги, до при­су­т­ніх зве­р­ну­ли­ся го­ло­ва рай­де­р­жа­д­мі­ні­с­т­рації В.М. Ані­ке­є­н­ко, го­ло­ва ра­йон­ної ра­ди В.А. Гук та го­ло­ва ор­га­ні­за­ції ве­те­ра­нів вій­ни і пра­ці ра­йо­ну В.С. Ма­кі­т­рук. Во­ни від­зна­чи­ли, що ві­д­к­рит­тя ек­с­по­зи­ції у при­мі­щен­ні до­ту – ва­ж­ли­ва по­дія у збе­ре­жен­ні па­м’я­ті про   без­сме­р­т­ний по­д­виг на­ших зе­м­ля­ків у вій­ні з фашист­сь­ки­ми за­гар­б­ни­ка­ми, у ви­хо­ван­ні пі­д­ро­с­та­ю­чо­го по­ко­лін­ня. Хви­ли­ною мо­в­чан­ня вша­ну­ва­ли тих, хто за­пла­тив най­ви­щу ці­ну за сьо­го­д­ні­ш­ній мир. До меморіалу було покладено гірлянду пам`яті.
Бу­ло пе­ре­рі­за­но си­м­во­лі­ч­ну стрі­ч­ку, а пе­р­ши­ми пе­ре­г­ля­ну­ти екс­по­зи­цію за­про­си­ли фро­н­то­ви­ків. З музейними експонатами присутніх ознайомив завідуючий ра­йон­ною ка­р­тин­ною га­ле­ре­єю А.В. Дра­га­нюк.
Про­до­в­жи­ли­ся уро­чи­с­то­с­ті у ра­йон­но­му бу­ди­н­ку ку­ль­ту­ри, ку­ди при­бу­ли де­ле­га­ції з усіх те­ри­то­рі­а­ль­них гро­мад на­шо­го ра­йо­ну. 
По­че­с­ним го­с­тем на свя­ті був пе­р­ший за­сту­п­ник го­ло­ви об­ла­с­ної дер­жа­в­ної ад­мі­ні­с­т­ра­ції І.М.  Мо­в­чан, який при­ві­тав ве­те­ра­нів і жи­те­лів райо­ну з Днем Пе­ре­мо­ги.
На свя­то при­бу­ло по­над два­дця­ть си­во­чо­лих фро­н­то­ви­ків, ко­ж­но­го з яких ві­та­ли ді­ти і вру­ча­ли їм бу­ке­ти ве­с­ня­них кві­тів. На уро­чи­с­тих збо­рах від іме­ні районної вла­ди з ві­та­ль­ни­ми сло­ва­ми ви­сту­пив го­ло­ва рай­де­р­жа­д­мі­ні­с­т­ра­ції В.М. Ані­ке­є­н­ко, який на­го­ло­сив на ва­ж­ли­во­с­ті пе­ре­мо­ги у Ве­ли­кій Ві­т­чи­з­ня­ній вій­ні у май­бу­т­ній до­ля багатьох по­ко­лінь. В пе­р­шу чер­гу ми цим за­вдя­чу­є­мо со­л­да­там пе­ре­мо­ги, які прой­ш­ли фронто­ви­ми до­ро­га­ми до по­ве­р­же­но­го Бе­р­лі­на, ви­з­во­ли­в­ши не ли­ше рі­д­ну зе­м­лю, а й кра­ї­ни Єв­ро­пи. Час не­в­мо­ли­мо від­да­ляє нас від тих по­дій і все ме­н­ше се­ред нас їх сві­д­ків, які пережи­ли бу­ре­м­не ли­хо­літ­тя.  Від іме­ні уча­с­ни­ків бо­йо­вих дій на зі­б­ран­ні ви­сту­пив ве­те­ран Ве­ли­кої Ві­т­чи­з­ня­ної вій­ни В.І. Ци­бу­ляк, який за­кли­кав всіх бе­ре­г­ти і ці­ну­ва­ти здо­бу­тий мир. Від мо­ло­до­го по­ко­лін­ня всіх при­су­т­ніх при­ві­тав оди­на­д­ця­ти­к­ла­с­ник шко­ли-­гі­м­на­зії №1 Сергій Ми­хай­лов­сь­кий. Від уро­чи­с­тих зборів квіти до ме­мо­рі­а­лу Сла­ви поклали ветерани Л.П. Мосендз та П.І. Криворучко а па­м’ять про за­ги­б­лих вша­ну­ва­ли хви­ли­ною мо­в­чан­ня.
Свя­т­ко­вий кон­церт, при­с­вя­че­ний вій­сь­ко­вій те­ма­ти­ці, на­га­дав ве­те­ра­нам про ро­ки їх юно­с­ті, ко­ли їм зі збро­єю у ру­ках до­ве­ло­ся за­хи­ща­ти Ба­ть­кі­в­щи­ну. На за­ве­р­шен­ня всіх ветера­нів за­про­си­ли на тра­ди­цій­ну со­л­дат­сь­ку ка­шу. В ра­м­ках свя­т­ку­ван­ня рі­ч­ни­ці Пе­ре­мо­ги ко­жен уча­с­ник бо­йо­вих дій отри­мав про­ду­к­то­ві на­бо­ри, а також одноразову матеріальну допомогу.
Переглядів: 586 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz