Субота, 20.04.2024, 03:21



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Травень » 28 » "Творчий розвиток кожної дитини"
19:43
"Творчий розвиток кожної дитини"
1. Суть завдання Президента України:

Створення умов для реалізації творчих здібностей дітей, збільшення охоплення дітей позашкільною освітою, пошук оптимальних шляхів щодо розвитку і модернізації системи позашкільної освіти.
 
2. Що у державі вже зроблено з реалізації цього завдання.

2.2. Нормативно-правові засади, оновлення законодавства.

Указ Президента України від 28 грудня 2012 року № 756 «Про проведення в 2013 році в Україні Року дитячої творчості».
Доручення Президента України від 27 березня 2013 року № 1-1/711 щодо заходів для розвитку дітей та підтримки сімей з дітьми.

2.3. Фінансове забезпечення:


у межах, передбачених Державним бюджетом України.

2.4. Конкретні результати.

На виконання Указу Президента Украї
ни від 28 грудня 2012 року         № 756 «Про проведення в 2013 році в Україні Року дитячої творчості» Кабінетом Міністрів України затверджено План заходів з підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості (розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2013 р. № 74-р). В кожному регіоні України розроблено регіональні плани заходів до Року дитячої творчості.
Дорученням Президента України від 27 березня 2013 року № 1-1/711 визначено ряд завдань щодо створення умов для розвитку творчих здібностей дітей: щодо започаткування у 2013 році Президентської програми для найталановитіших дітей «Інтелектуальне майбутнє України», зокрема стосовно порядку щорічного відбору не менше 100 дітей для участі у програмі, форм та системності роботи з цими дітьми, у тому числі за участю Малої академії наук України (пункт 3); запровадження щорічного функціонування всеукраїнських і обласних літніх шкіл для обдарованих дітей із залученням до роботи в таких школах провідних фахівців та вчених(підпункт «б» пункту 1 підпункту 1); створення умов для охоплення різними формами позашкільної освіти не менше 70 відсотків дітей відповідного віку (підпункт «є» пункту 1 підпункту 1).
Сьогодні у сфері управління Міністерства освіти і науки працюють 2 181 державні і комунальні позашкільні навчальні заклади (1554 будинки, центри, клуби, станції дитячої творчості та 627 дитячо-юнацькі спортивні школи). Їх відвідують 1 млн. 633 тис. дітей (40 % дітей від загальної кількості дітей шкільного віку в Україні). Крім того, в системі Міністерства культури України функціонує 1466 спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, в яких навчається майже 308 тис. учнів.
У позашкільних навчальних закладах системи освіти працюють        85,5 тис. гуртків і творчих об'єднань художньо-естетичного, науково-технічного, еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, фізкультурно-спортивного та інших напрямів (на 3,8 тис. більше, ніж у минулому році).
У порівнянні з минулим роком, майже на 90 тис. осіб збільшилась чисельність дітей, які відвідують позашкільні заклади системи освіти.
         На прохання органів місцевої влади Міністерством освіти і науки розробляються рекомендації щодо запровадження різних форм охоплення дітей позашкільною освітою та встановлення єдиних вимог до статистичного обліку дітей, які здобувають позашкільну освіту.
Для удосконалення фінансування позашкільної освіти з державного бюджету, тобто врахування при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів видатків на позашкільну освіту,  Міністерством освіти і науки підготовлено проект відповідного Закону України «Про внесення змін до Бюджетного Кодексу України». Це дасть можливість зберегти та удосконалювати мережу позашкільних закладів, які забезпечують умови для духовного, інтелектуального, фізичного розвитку дітей, сприяють організації змістовного дозвілля дітей.

3. Пріоритетні завдання для регіонів.
1.    Забезпечити створення нових та функціонування існуючих позашкільних навчальних закладів, особливо у сільській місцевості.
2.    Вживати заходи щодо виявлення обдарованих дітей та охоплення якнайбільшої кількості дітей позашкільною освітою.
3.    Забезпечити запровадження нових напрямки позашкільної виховної роботи з урахуванням інтересів дітей і підлітків.
4.    Провести моніторинг  матеріально-технічного стану позашкільних закладів.
5.    Вживати заходи щодо оновлення спортивного інвентарю, забезпечення музичними інструментами, дослідними матеріалами тощо.
6.    Вживати заходи щодо залучення громадських та благодійних організації до роботи із створення умов для розвитку творчих здібностей дітей.
7.    Забезпечити широке інформування батьків та громадськості про існуючу мережу та спеціалізацію позашкільних навчальних закладів, творчі здобутки їхніх вихованців.

Переглядів: 523 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz