Четвер, 25.04.2024, 07:43



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Квітень » 2 » У РАЙОНІ ТРИВАЮТЬ ВИЇЗНІ ПРИЙОМИ
10:11
У РАЙОНІ ТРИВАЮТЬ ВИЇЗНІ ПРИЙОМИ
Минулої п’ятниці голова райдержадміністрації Володимир Анікеєнко побував у населених пунктах Обухівської територіальної громади, де вивчав потреби і проблеми місцевих жителів. На запитання людей також відповідали голова районної ради В.А. Гук, сільський голова В.М. Мельник, начальники і спеціалісти управлінь та служб району. В с. Обухів були порушені питання, які хвилювали директора школи Г.О. Смагу та завідуючу  дитсадком О.М. Кондратюк. Зокрема, йшлося про видачу державних актів на землю працівникам соціальної сфери, проведення проточної води до школи, реконструкцію опалення дитсадка та інше. Жителі села порушили питання заготівлі теличок в особистих селянських господарствах, отримання землі для ведення особистого селянського господарства, підвищення цін на молоко. Сьогодні в жителів Обухова заготовляють молоко Літинське підприємство та підприємець з Вищеольчедаєва, який платить 2,10 грн. за 1 літр. Тож людям з Обухова, які утримують 144 корови, варто подбати про захист своїх інтересів: йдеться про роботу молокоприймального пункту, що покращить якість молока, об’єднання молоко здавачів у кооперативи, усунення здачі з коліс, що дозволить уникнути небажаних посередників. Окремо обговорювалось питання пасовища для громадського тваринництва, використання якого має бути узаконене відповідними документами. Вирішенням цієї проблеми займуться сільська рада та відділ Держкомзему у нашому районі. Вкотре було порушено проблему відсутності в селі будинку культури, хоча, як зазначив керівник ФГ «Вищеольчедаївське» В.І. Дмитрук, у господарства є необхідне приміщення колишнього клубу, яке можна використовувати за призначенням. Щодо вирішення проблем закладів соціальної сфери – школи дитсадка та амбулаторії, в якій необхідно провести ремонт і підвести воду, то своє плече мають підкласти місцеві керівники. В рамках підготовки до святкування Пасхи в селі буде проведено ряд заходів з благоустрою, організують  регулярне вивезення сміття. З метою вивчення вищезгаданих проблем голова РДА В.М. Анікеєнко побував в Обухівській школі та місцевій амбулаторії.
Одним з найбільш життєво важливих питань для жителів Петрівки є ціна на молоко. Хоч в селі працює створений за бюджетні кошти молокоприймальний пункт, але Шаргородський молокозавод платить за 1 літр молока лише 1,80 грн. Поряд з цим меморандум, який укладено на державному рівні з переробниками молока, зобов’язує їх платити не менше 2,50 грн. Не менш гостро звучали на прийомі і земельні питання. Їх у Петрівці накопичилось чимало і більшість торкалися оформлення документів на землю. Чого вартий лише один той факт, про який повідомила місцева жителька. Лише нещодавно вона отримала земельний акт, який був виготовлений ще в 2008 році.  В зв’язку з цим впродовж згаданих років вона була змушена не один раз звертатися по цей важливий документ, оббиваючи чиновницькі пороги.
         Прикро, але цей випадок не є поодиноким в нашому районі, – зазначив голова РДА В.М. Анікеєнко. – На жаль, простим людям інколи доводиться страждати від безвідповідальності чиновників різних служб. В області створено робочу групу з вирішення земельних питань, яку очолює перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан. Про проблеми жителів Петрівки, пов’язані з оформленням документів на землю, я обов’язково повідомлю його особисто.
Прийом громадян у Привітному відбувся у приміщенні місцевої школи. Природно, що багато питань торкалося якраз функціонування закладу освіти, підвезення місцевих дітей в Обухівську школу та іншого. Не є таємницею, що в школі недостатня кількість учнів, від чого в першу чергу страждає якість навчання. Йшлося на прийомі  й про інші не менш важливі проблеми: ремонт доріг, освітлення вулиць, роботу ФАПу та місцевого клубу. Щодо прийому молока, то людей не влаштовує низька ціна, за якою його купують Літинське та Могилів-Подільське підприємства, не враховуючи того факту, що в селі немає молокоприймального пункту і заготівля проводиться з коліс. З цією метою людям необхідно об’єднатися в кооператив і визначитись з людиною, яка збиратиме молоко з їх господарств. З усіх питань, порушених на прийомі, люди отримали кваліфіковані відповіді, а вирішення їх проблем перебуває на контролі в районній державній адміністрації. 
Переглядів: 688 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz