Четвер, 25.04.2024, 00:23



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Учасники Ради регіонів одностайно підтримали рішення про подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року
10:19
Учасники Ради регіонів одностайно підтримали рішення про подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року

Учасники виїзного засідання Ради регіонів у Борисполі одностайно підтримали рішення про подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

«Це питання дуже непросте, ми з вами пройшли Євро-2012», - сказав Глава держави під час засідання.

Віктор Янукович зазначив, що можливість проведення в Україні зимових Олімпійських ігор є дуже великою честю для країни. Водночас, на переконання Президента, це питання не повинне перебувати під впливом популізму, а вирішуватись ефективною роботою над підготовкою проекту заявки на право проведення Олімпійських ігор.

Глава держави розповів, що вивчав досвід інших країн, які проводили подібні заходи, зокрема Канади та Росії.

Як зауважив Віктор Янукович, витрати на підготовку до Олімпіади будуть не меншими, ніж кошти, витрачені на підготовку до Євро-2012. «Тому коли зараз приймаємо рішення, і це стосується глибоких і величезних капіталовкладень, я невипадково виніс це питання на рішення Ради регіонів. Коли ми розглядаємо це питання, його треба приймати свідомо і взяти на себе відповідальність. Ми готові до цього чи ні, шановні колеги?» - сказав Президент, звертаючись до присутніх.

Після цього всі учасники засідання проголосували за подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

У свою чергу, розповідаючи про підготовку України до цього заходу, Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул повідомив, що вже зроблено дуже багато роботи в цьому напрямку.

Так, за його словами, відпрацьовано державно-цільову програму розвитку зимових видів спорту. О.Вілкул повідомив, що до 14 листопада Україна має можливість подати до Міжнародного олімпійського комітету лист-декларацію про наміри боротися за право проведення Ігор.

У березні 2014 року Україна повинна подати до МОК заявковий файл, над яким зараз йде робота. «Хочу доповісти, що перший проект заявкового файлу буде готовий вже 4 листопада. Таким чином, ми зможемо представити наше бачення експертам з МОК та міжнародних федерацій», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Він також зазначив, що у 2014 році МОК оголосить шорт-лист міст-кандидатів на право проведення Олімпіади 2022 року. За його словами, Україна зробить усе, щоб потрапити до цього шорт-листа.

Віце-прем’єр додав, що для підготовки української заявки залучені міжнародні фахівці, провідні експерти з досвідом підготовки переможних олімпійських заявок.

На переконання О.Вілкула, незважаючи на дуже велику конкуренцію, в умовах якої Україні доведеться боротися за право проведення Олімпіади, країна має великі шанси на перемогу. «Оскільки містом-господарем зимових Олімпійських ігор 2018 року буде місто Пьончанг (Південна Корея), і за відсутності претендентів з Північної Америки, стає більшою вірогідність проведення зимових Ігор у Європі», - сказав він.

Переглядів: 498 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz