Субота, 20.04.2024, 09:07



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Валерій Коровій : «У Вінницькій області майже кожна сім’я зможе скористатись тим чи іншим видом субсидій»
12:58
Валерій Коровій : «У Вінницькій області майже кожна сім’я зможе скористатись тим чи іншим видом субсидій»

 

На цьому наголосив очільник Вінниччини 2 квітня під час обласної селекторної наради з питань виконання місцевих бюджетів та надання житлових субсидій населенню. Участь у нараді взяли голови районних державних адміністрацій і керівники відповідних структурних підрозділів РДА, сільських та селищних голів, голів міст обласного значення . В обласній студії були присутні заступники голови облдержадміністрації, голова бюджетної комісії обласної Ради, керівники профільних департаментів ОДА та установ, що надають житлово-комунальні послуги населенню.

«Завдання, яке стоїть перед органами державної виконавчої влади – ефективно провести роз’яснювальну роботу з населенням і впровадити дієвий механізм соціального захисту, в першу чергу, через надання житлових субсидій»,- підкреслив голова ОДА.

Він також зауважив, що з 10 квітня комунальні підприємства, які надають житлово-комунальні послуги мають донести до кожного домогосподарства пакет документів для отримання субсидій (тільки по лінії ПАТ « Обленерго» це 750 тисяч домогосподарств).

«Необхідно не просто доставити до кожного споживача заяву і декларацію, але й супроводити цей процес потужною інформаційною підтримкою»,- наголосив Валерій Коровій.

Звертаючись до голів РДА в районних студіях, очільник Вінниччини висловив впевненість, що на місцях буде якісно проведена ця робота – від кадрового підсилення районних служб соціального захисту населення на період розгляду заяв (не допускати скорочення їх штату), до створення на місцях запасу бланків заяв і декларацій (за кошти місцевих бюджетів та спонсорів).

Основні принципи нової системи субсидій окреслила перший заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Людмила Каратаєва:
Запроваджено спрощений вигляд декларації та заяви, які необхідно подати для отримання субсидії. В постанові уряду чітко заборонено вимагати у людей будь-які додаткові довідки чи документи.
Оформлення субсидій буде відбуватися на 12 місяців, а не на 6, як це було до цього часу. Таким чином, не треба буде людині кожні 6 місяців подавати заявки і добиватися перерахунку своїх субсидій, все буде робитися в автоматичному режимі.

Автоматичний перерахунок субсидій на наступний термін без додаткових заяв і без додаткових декларацій. Саме тому людям, які сьогодні вже користуються правом на отримання субсидій, не потрібно буде у травні знову йти до управлінь соціального захисту і переоформлювати субсидії по новій системі. Це буде зроблено місцевими органами соціального захисту автоматично вже на дванадцятимісячний термін.

Скасовуються всі штучні майнові і фінансові критерії, що застосовувалися раніше. Наприклад, якщо родина проводила медичну операцію на 10 тисяч гривень, навчала свою дитину на суму в 10 тисяч гривень на рік, вона позбавлялася права на отримання субсидії. Теж саме стосується і безробітних осіб. Сьогодні знята норма, яка передбачала отримання субсидії для безробітних осіб лише за умови обов'язкової реєстрації на обліку в центрі зайнятості. 

Досить революційна норма - отримати субсидію зможуть люди, які орендують житло. На сьогоднішній день формально така можливість також була. Але для того, щоб отримати субсидію треба було бути зареєстрованим у цьому орендованому житлі. Зараз субсидія буде розраховуватися на базі зафіксованого юридичного договору, де буде чітко встановлено, які люди орендують житло, і без жодної реєстрації цих людей в квартирі. 

Будуть враховуватися лише чисті доходи людини. Особливо це стосується, в працюючих осіб.

Перехід на безконтактний спосіб оформлення субсидій. Люди можуть не приходити в місцеві органи влади і не здавати ці довідки особисто, а заповнити декларацію і заяву вдома і переслати у відповідний місцевий орган влади, вказавши там свої контактні телефони. 

«Це справді революційна реформа системи субсидій в Україні, але її виконання дуже серйозно залежить від того, наскільки місцеві органи влади ефективно зможуть використати ті механізми, які дав їм Уряд»,- підсумувала Людмила Каратаєва.

На завершення наради Валерій Коровій запевнив: «Ми будемо постійно контролювати ситуацію в районах. Особисту відповідальність за успішне втілення на місцях нового порядку надання житлових субсидій несуть голови райдержадміністрацій».

Переглядів: 533 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz