Субота, 20.04.2024, 14:31



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Серпень » 14 » Ви маєте право обрати свого сімейного лікаря
10:39
Ви маєте право обрати свого сімейного лікаря

"Сімейна медицина” - це форма медичного обслуговування, коли будь - хто з родини звертається за медичною допомогою до одного й того ж лікаря – сімейного. Це найбільш доступна форма медичної допомоги - сімейна амбулаторія завжди розташовується неподалік  від місця проживання, що дає змогу  істотно наблизити лікарську допомогу до населення, в першу чергу сільського, та розширити обсяги її надання.

На відміну від дільничного терапевта сімейний лікар надає медичну допомогу всій сім'ї, знає спадковість, житлово-побутові умови, матеріальне становище, психологічний мікроклімат в сім’ї тощо. Це лікар – універсал:  терапевт, педіатр, гінеколог, хірург в одній особі. Він ставить діагноз, проводить огляд, амбулаторне лікування під особистим наглядом, здійснює профілактичні заходи, надає медико-соціальну допомогу тощо. У разі необхідності, направляє пацієнта в лікувально-профілактичні заклади за спеціалізованою медичною допомогою, організовуючи консультації вузьких спеціалістів і стаціонарне лікування. У його завдання входить формування найоптимальнішого «маршруту» обстеження і лікування своїх пацієнтів і, тим самим, керування потоками й обсягами медичної допомоги, а отже, і вплив на розподіл фондів і зниження нераціональних витрат. До того ж послуги сімейного лікаря є найменш затратними і можуть становити до 80% всіх медичних послуг, які надаються населенню, що вигідно економічно.

При цьому сімейний лікар продовжує весь час вести динамічне спостереження за своїми пацієнтами. Таким чином, медичну допомогу пацієнт отримує безпосередньо у свого сімейного лікаря або за його направленням. У багатьох країнах світу сімейних лікарів називають "мій” або "наш” лікар саме через те, що він завжди стоїть на сторожі здоров’я окремої людини чи родини.

Основні напрями реформування системи охорони здоров’я увійшли до Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава».

З метою виконання поставлених доручень Президентом України в КУ Мурованокуриловецькому РЦПМСД проведено нараду з сімейними лікарями району та медичними працівниками за участю заступника голови райдержадміністрації Тарановської Тетяни Василівни. Під час якої обговорено проблемні питання та шляхи їх вирішення. 
Переглядів: 509 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz