Четвер, 25.04.2024, 17:03



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Березень » 31 » Відбулася нарада з селищним та сільськими головами
15:38
Відбулася нарада з селищним та сільськими головами

27 березня в районному Будинку культури під головуванням голови райдержадміністрації Ладана С.В. відбулась нарада з селищним та сільськими головами. В нараді взяв участь начальник Держекоінспекції у Вінницькій області Осадчук І.С. Основним питанням, по якому доповідала начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Войтенко Т.І., було реформування системи надання житлових субсидій населенню. Тетяна Іллівна довела до відома присутніх наступну інформацію. З 1 квітня 2015 року для населення України відчутно зростуть тарифи на комунальні послуги. За тепло платитимемо на 72 відсотки більше, за електроенергію для тих, хто споживатиме її на місяць до 100 кв – на 20 відсотків більше, до 600 кв – на 54 відсотки більше, за природний  газ – від 3,3 до 6,6 разів більше або майже на 7,2 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів. Тому, отримання субсидії стане для багатьох родин дуже актуальним.

Звісно, у людей виникає багато запитань, особливо у тих, хто раніше по цей вид державної допомоги ніколи не звертався. Наше завдання, інформацію щодо зміни до Порядку призначення житлової субсидії, донести до кожного жителя нашого району.

З травня поточного року набере чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 №106 “ Про удосконалення порядку надання житлової субсидії ”.

Відтепер призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів - заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб). При цьому запроваджуються спрощені форми заяви та декларації про доходи і витрати громадян для звернення за субсидією.

Згідно нових умов надання державної допомоги на сплату комунальних послуг, у зв’язку з підвищенням тарифів на газ, тепло та електроенергію, запроваджується принцип довіри - призначення субсидії на підставі задекларованих достовірних даних заявником. При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій.

Кожне домогосподарство, одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв у квітні  та жовтні 2015 року, отримає спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії.

Підприємства, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення, мають забезпечити виготовлення бланків заяви та декларації і доставку їх до споживачів разом з рахунками на оплату послуг.

Скасовуються обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидії, а саме:

  • наявність у власності двох житлових приміщень;
  • наявність у власності двох автомобілів;
  • наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні;
  • здача в найм житлового приміщення;
  • здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів.

 Із тих, що були раніше залишилося тільки два. Перше – це здійснення одноразової дорого вартісної покупки на суму понад 50 тис. гривень. А ще збережено можливість здійснення вибіркового дослідження органами соціального захисту населення в особі соціальних інспекторів можливостей родини отримувати додатковий дохід, який вона можливо не задекларувала у поданих документах.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначатиметься на 12 місяців з моменту звернення за її призначенням, а не на опалювальний період як було раніше. Після закінчення терміну отримання субсидії, органи соціального захисту населення здійснюватимуть розрахунок субсидії на наступний період автоматично.

Для 1,1 мільйонів сімей, які сьогодні одержують субсидії в Україні (в опалювальний період 2014 – 2015 років) передбачається автоматичне призначення субсидій на новий термін.

В районі в опалювальний період 2014-2015 років одержують субсидії на житлово-комунальні послуги (електроопалення) 80 сімей, їм передбачається автоматичне призначення субсидій на новий термін без необхідності надання нового пакету документів та звернення до органів соціального захисту населення.

Водночас посилено відповідальність заявника за достовірність наданих відомостей для призначення субсидії. Якщо подано неповні чи недостовірні дані про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні осіб,то може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.

Переглядів: 459 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz