Четвер, 28.03.2024, 16:17



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Червень » 16 » Відбулася виїзна нарада-семінар за участю народного депутата України Спориша І.Д.
12:21
Відбулася виїзна нарада-семінар за участю народного депутата України Спориша І.Д.

12 червня під керівництвом голови районної державної адміністрації Ладана Сергія Вікторовича в селі Попелюхи відбулася виїзна нарада-семінар, в якій взяли участь селищний та сільські голови, керівники окремих структурних підрозділів РДА, керівники агроформувань району, представники постачальників мінеральних добрив та засобів захисту рослин. На нараді також був присутній народний депутат України Спориш Іван Дмитрович.

Розпочалася нарада з огляду машинно-тракторного парку та тваринницьких приміщень фермерського господарства «Велес Віта» в с. Біляни, який провів його керівник Струсевич Петро Павлович. Після цього учасники наради мали змогу побувати в дитячому садочку с. Попелюхи, який належить цьому ж фермерському господарству. Слід зазначити, що це єдиний дошкільний заклад приватної форми власності в області. Працівники садочка розповіли, що наразі тут виховується 20 дітей, проте бажаючих є більше, але нажаль, збільшити кількість вихованців не дозволяє приміщення. Не зважаючи на це, жителі Попелюхівської територіальної громади дуже вдячні Струсевичу П.П. за те, що мають змогу навчати своїх дітей в своєму селі.

Практична частина наради продовжилась оглядом кормового двору та тваринницьких приміщень ФГ «Велес Віта» в с. Попелюхи. Заступник голови господарства Михайловський Віктор Євгенович ознайомив присутніх з устаткуванням, умовами праці своїх підлеглих, благоустроєм території.

Після цього в Попелюхівському будинку культури відбулася теоретична частина семінару з наступним порядком денним:

1. Завершення комплексу весняно-польових робіт, стан та перспективи розвитку тваринництва в господарствах району.

2. Розвиток тваринницької галузі ФГ «Велес Віта».

3. Підсумки весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів району.

4. Умови постачання мінеральних добрив, засобів захисту рослин, насіння, надання послуг з утилізації тари  та непридатних пестицидів.

По першому питанні доповідала начальник управління АПР РДА Озерянська С.І. В своєму виступі вона зазначила, що незважаючи на складні погодні та економічні умови всі сільськогосподарські роботи проведено в оптимально-допустимі агротехнічні строки. По всіх категоріях господарств посівна площа с/г культур під урожай 2015 року складає 46 965 га, що майже на 2 тис. га більше ніж в минулому році. Зернові культури складають 44,4% структури. Щодо стану тваринництва на території району, слід зазначити, що поголів’я ВРХ в господарствах населення скоротилося на 407 голів. Таке скорочення спричинено демографічною ситуацією на селі (населення переважно пенсіонери), а також ціновою політикою на закупівлю молока. Натомість, в ФГ «Велес Віта», яке є основним виробником тваринницької продукції району (98% районного показника) кількість ВРХ збільшилася на 28%. Також Світлана Іванівна коротко зупинилася на порядку використання коштів для фінансової підтримки заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів в світлі нових змін в законодавстві.

Про діяльність ФГ «Велес Віта» поінформував його голова Струсевич П.П. Петро Павлович розповів про основні проблеми, що виникають в ході роботи, основними  з яких є відсутність кваліфікованих кадрів, складні економічні умови, та ін.

Перший заступник голови РДА Гончар І.П. підвів підсумки весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів району, за результатами чого окремі сільські ради та керівники агроформувань були нагороджені  грамотами та подяками районної державної адміністрації та районної ради в таких номінаціях:

- "Село кращого благоустрою"

- "Зелений парк - продовження моєї вулиці"

- "Моє село – моя турбота"

- "За активну участь в організації  проведення весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території".

Представники постачальників мінеральних добрив та засобів захисту рослин ознайомили учасників наради з продукцією, яку вони реалізують та цінами на неї.

Після обговорення всіх питань порядку денного Ладан С.В. надав слово народному депутату України Споришу Івану Дмитровичу, який висловив свої міркування стосовно добровільного об’єднання територіальних громад, проблем у реформуванні судових та правоохоронних органів, продажу земель с/г призначення та ін.

Підсумки наради підвів Сергій Вікторович Ладан та на завершення повідомив, що враховуючи пропозиції жителів району, сільських голів, членів районної робочої групи, районна державна адміністрації подає до Вінницької обласної Ради пропозицію до проекту перспективного плану формування територій громад, яка передбачає створення на території району єдиної об’єднаної територіальної громади з центром в смт Муровані Курилівці.

               

               

               

                                               

Переглядів: 519 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz