Середа, 24.04.2024, 09:46



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2011 » Лютий » 25 » Відбулось розширене засідання колегії райдержадміністрації
15:20
Відбулось розширене засідання колегії райдержадміністрації


25 лютого 2011 року в залі засідань Мурованокуриловецької райдержадміністрації відбулось розширене засідання колегії райдержадміністрації з порядком денним:

1. Про підсумки соціально-економічного розвитку району в 2010 році та завдання на 2011 рік.

2. Про наслідки ревізії фінансово-господарської діяльності відділу культури і туризму райдержадміністрації з 1 вересня 2007 року по 1 жовтня 2010 року.

3. Про стан реалізації державної кадрової політики Мурованокуриловецької районної державної адміністрації в 2009 та 2010 роках.

4. Про виконання доручення голови обласної державної адміністрації Джиги М.В. про заходи з організації контролю за виконанням документів вищестоящих органів виконавчої влади.

В засіданні взяли участь: члени колегії райдержадміністрації, начальники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, селищний та сільські голови, керівники окремих агроформувань, представники засобів масової інформації.

Вів засідання колегії і доповідав по першому питанню голова райдержадміністрації Віктор Зінич. В своїй доповіді він підвів підсумки роботи за 2010 рік, який виявився складним і напруженим у виконанні завдань економічного і соціального розвитку району. Певний вплив на виконання показників продовжувала мати фінансово – економічна криза, ряд факторів об’єктивного (погодні умови) та суб’єктивного характеру.

Але, як сказав Віктор Григорович, ми отримали підтримку курсу програми Президента України «Україна для людей» та Програми економічних реформ, що дозволило стабілізувати ситуацію в господарському комплексі району і по більшості показників було досягнуто приросту виробництва продукції, її реалізації, а також в галузях виконання робіт і надання послуг.

За 2010 рік реалізовано продукції на суму 27,9 млн. грн.., що на 4,3 млн. грн.. або 18,1 відсотка більше порівняно з 2009 роком.

За останні 2 роки на оновлення матеріально-технічної бази інвестиції в економіку району склали 77 млн. грн.. Особливо потужно проходить оновлення засобів виробництва в агроформуваннях району. Тут інвестиції склали понад 50 млн. грн..

На вирішення соціально-культурних питань в 2010 році з обласного бюджету залучено 4,6 млн. грн. інвестицій, а з районного бюджету  - 601тис. грн.

За підтримки обласної державної адміністрації в грудні 2010 року завершено 5 проектів розвитку територіальних громад нашого району по міжнародній програмі ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» де освоєно 819 тис.грн., з яких 40 відсотків кошти районного та обласного бюджетів.

В минулому році аграрії нашого району зібрали майже 60 тис. тонн зерна. Порівняно з 2009 роком вал зерна зріс на 16,6 тис. тонн, або на 38 відсотків. Після певного занепаду, в 2010 році зібрано цукрових буряків 38,6 тис.т з площі 1182 га або урожайність склала 321 ц. Програму район виконав на 130 відсотків або додатково зібрано 9 тис.т цукрових буряків.

 

В районі намітилася позитивна тенденція у розвитку малого підприємництва, значна роль у формуванні економічного потенціалу району відведена сфері торгівлі та послуг. Головним завданням в роботі райдержадміністрації у звітному періоді було і залишається –це турбота про людей, захист соціально незахищених верств населення та підвищення добробуту жителів району.

Досягнуті показники – це ще не межа поліпшення нашого добробуту, а лише стартова  основа для більш продуктивної праці на перспективу та забезпечення більш високих соціальних стандартів в 2011 році.

Перший пріоритет – це модернізація і розвиток високотехнологічних промислових і аграрних виробництв.

Другий пріоритет – активізація роботи по залученню інвестицій та створення високооплачуваних робочих місць.

Третій пріоритет – підвищення ефективності використання природних ресурсів.

Четвертий і основний пріоритет – це модернізація гуманітарної сфери – відновлення людського капіталу, підвищення якості надання медичних та освітянських послуг.

В промисловості провести заходи по нарощуванню обсягів виробництва і реалізації продукції на 4 відсотки. Буде відновлено роботу цегельного заводу.

В сільському господарстві виробництво валової продукції заплановано збільшити на 2,3 відсотка. Додатково необхідно виробити продукції на 2,6 млн. грн.., довівши загальний обсяг до 111,4 млн. грн.. В 2011 році по району в усіх категоріях господарств необхідно забезпечити поголів’я ВРХ – 7900гол., в т.ч. корів – 5040 гол., свиней – 8000 гол., овець -590 гол.

На виконання пріоритетів розвитку економіки району в поточному році необхідно залучити та освоїти 24,4 млн. грн.. інвестицій в соціально – культурну сферу. Крім того прогнозується будувати комплекс по виробництву молока на промисловій основі на 1200 корів на базі Вищеольчедаївського комплексу по відгодівлі ВРХ. Тут буде залучено десятки мільйонів гривень інвестицій.

Лише спільними зусиллями районної державної адміністрації, районної ради, виконкомів селищної та сільських рад, депутатського корпусу можливе виконання Програмних завдань 2011 року – підсумував свій виступ голова райдержадміністрації.

Доповнили виступ начальник філії "Мурованокуриловецький райавтодор" Дмитро Кондратюк, Лучинчицький сільський голова Віктор Медвідь та заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Озерянська.

По другому, третьому та четвертому питаннях інформували: начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Власова, завідувач сектору кадрового та правового забезпечення апарату райдержадміністрації Олена Жуковська та завідувач сектору контролю апарату райдержадміністрації Лариса Кузь.

По перших двох питаннях буде прийнято відповідні розпорядження голови райдержадміністрації, а по двох наступних окремі доручення.

Переглядів: 736 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz