Четвер, 25.04.2024, 13:48



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Квітень » 17 » ВІДБУВСЯ ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У ДРУЖБІ, РОЗДОЛІВЦІ І ПЕРЕКОРИНЦЯХ
13:34
ВІДБУВСЯ ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У ДРУЖБІ, РОЗДОЛІВЦІ І ПЕРЕКОРИНЦЯХ
Минулого тижня відбувся прийом громадян у Дружбі, Роздолівці і Перекоринцях.
У селах Роздолівської територіальної громади, де сільським головою Б.Г. Волкотруб, вистачає проблем. В цьому переконалися голова РДА В.М. Анікеєнко, начальники і спеціалісти управлінь та служб району, які спілкувалися з місцевими жителями, давали відповіді на проблемні запитання.
 У Дружбі на прийом прийшло небагато людей. Всього у селі  проживає 597 громадян. Їх цікавило, чи буде закриватися місцева школа, де сьогодні навчається 41 дитина. На це запитання відповів голова РДА В.М. Анікеєнко, який наголосив, що остаточне рішення з цього приводу буде приймати сама громада. В Дружбі є 18 дітей дошкільного віку, тож у місцевої школи є перспектива. Сьогодні йде підготовка до відкриття дитячого садка, в чому сільській раді допомагає керівник ФГ «Велес Віта» П.П. Струсевич. Порушували на прийомі питання ремонту доріг, електроліній, вуличного освітлення. Як і в інших селах, були скарги на зволікання відповідних служб з оформленням земельних документів. В Дружбі людей, які не перший рік не можуть отримати їх, вистачає. Щодо молока, то жителі обурювались тим, що Могилів-Подільське підприємство платить за один літр  лише 1,50 грн. Як ми вже повідомляли, на державному рівні заготівельників було зобов’язано підняти ціну на молоко, але вони не поспішають це робити. Натомість представники молокозаводу пояснили людям, що низька ціна на молоко пов’язана з незадовільним збутом молочної продукції. В Дружбі йшлося також про завершення будівництва церкви, яке триває вже 12 років, ремонт місцевого ФАПу, умови на селищному ринку та інше. З роботою агроформування «Велес Віта» ознайомив його керівник П.П. Струсевич, який розповів про модернізацію молочнотоварної ферми та плани по відкриттю комплексу з відгодівлі свиней.
У Роздолівці, де нараховується 695 жителів, на прийом прийшло досить мало людей. Але це не означає, що в селі немає проблем. В першу чергу йдеться про ремонт доріг, труднощі, пов’язані з роботою водонапірної башти, боротьбу з стихійними сміттєзвалищами, ремонт закладів соціальної сфери, опалення місцевого будинку культури, наведення порядку біля молокоприймального пункту та інше. Зазначалося, що  агроформування ТОВ «Агрофірма «Рубанський» і ПП «Оберіг», які орендують місцеві землі, мають приділяти проблемам Роздолівки більше уваги. Разом з сільським головою представники робочої групи побували в закладах соціальної сфери села – дитячому садку, де виховується 12 дітей,  ФАПі та будинку культури і вивчили їхні проблеми.
У центрі Перекоринець зібралося багато людей, більшість з яких були похилого віку. Всього у селі нараховується 342 жителі. В першу чергу голова РДА В.М. Анікеєнко розповів людям про роботу з покращення умов в закладах соціальної сфери. Адже не секрет, що вже давно потребують ремонту сільський клуб та ФАП. У вирішенні цих проблем обіцяв допомогти керівник агроформування ПП «Скрипник і К» А.І. Скрипник. Щодо Перекоринецької школи, то найбільш болюче питання торкалося кількості учнів, яких тут на сьогодні лише 26. У місцевому дитсадку виховується 18 дітей. На прийомі люди задавали запитання, які торкалися забезпечення ліками, видачі земельних актів, ціни на молоко, оформлення субсидій, видачі знецінених заощаджень Ощадбанку, освітлення вулиць села та іншого. Як засвідчив виїзний прийом громадян у Дружбі, Роздолівці і Перекоринцях, незважаючи на близькість цих сіл  до райцентру, місцеві жителі мають чимало потреб, над якими потрібно спільно працювати впродовж всього року.
Володимир Сауляк

Переглядів: 596 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz