Четвер, 25.04.2024, 08:42



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2015 » Січень » 30 » Візит народного депутата України Спориша Івана Дмитровича
13:50
Візит народного депутата України Спориша Івана Дмитровича

29 січня 2015 року з робочим візитом в районі побував народний депутат України Спориш Іван Дмитрович.

В залі засідань райдержадміністрації Іван Дмитрович провів зустріч з підприємцями району. Перед депутатом було поставлено ряд запитань, насамперед що стосувалися податку на нерухомість, зокрема доцільності його введення. Це зумовлено тим, що з 1 січня цього року вступили в дію зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом України «Про державний бюджет на 2015 рік», яким передбачена нова модель податку на нерухоме майно. Він буде нараховуватися на житлову нерухомість тільки щодо об'єктів, які перевищують 60 кв. м квартири, і 120 кв. м – для будинків. Розмір податку на інше (нежитлове) нерухоме майно будуть визначати органи місцевого самоврядування від 0 грн до 24 гривень.  Присутні висловили таку думку, що "гіпотетично може скластися ситуація, що власник розкішного будинку неподалік від столиці і володар кількох занедбаних хижин в сільській місцевості тією ж загальною площею повинні будуть заплатити до місцевого бюджету однакову суму" .

Підприємці  також підняли питання щодо реалізації тютюнових виробів. Вони наголосили, що ситуація, яка склалася виглядає наступним чином: "реалізація тютюнових виробів здійснюється в особливому режимі та підприємець, що реалізує тютюн, знаходиться на загальному оподаткуванні на відміну від інших  ФОП. Окрім того, він обов’язково повинен здійснювати реалізацію товару через касовий апарат з модемом, що тягне за собою додаткові витрати по обслуговуванні плюс плата за послуги еквайєрів. Постачальником тютюнових виробів для підприємців району є торгова компанія «Мегаполіс-Україна», яка є монополістом в даній галузі, а тому і відповідно встановлює ціни. Починаючи з поточного року сплата акцизного збору перекладена з виробника на підприємця та споживача. Проте, націнка на тютюнові вироби, що становить 5-7 % ніяк не може покривати видатки підприємця, не кажучи про прибуток. А тому виникає питання – чим обґрунтовується особливий режим оподаткування реалізації тютюнових виробів та чи не назвуть наші нащадки геноцидом проти українського народу політику в цій сфері при якій ціни на тютюн, що вбиває здоров’я нації – обмежені, а на ліки - зросли до позахмарних висот?"

Іван Дмитрович вислухав підприємців, дав їм відповіді на поставлені запитання і наголосив, що з письмовими клопотанням, які вони передали йому, звернеться у відповідні комітети Верховної Ради і надасть вичерпну відповідь по кожному з них.

В кінці зустрічі народний депутат подякував всім за підтримку під час парламентських виборів, окреслив плани співпраці на майбутнє, закликав бути справжніми громадянами і патріотами рідного краю.

Переглядів: 623 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz