П`ятниця, 26.04.2024, 11:36



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Березень » 7 » З УВАГОЮ ДО КОЖНОЇ ЛЮДИНИ
10:22
З УВАГОЮ ДО КОЖНОЇ ЛЮДИНИ
У понеділок в нашому районі з робочим візитом побував перший заступник голови обласної державної адміністрації Мовчан Іван Михайлович. 
Буде школа – житиме село
На початку І.М. Мовчан  завітав у село Морозівка,  де ознайомився з умовами навчання дітей у місцевій школі. Разом з ним тут побували голова районної державної адміністрації В.М. Анікеєнко та голова районної ради В.А. Гук. Робота закладу освіти і всієї соціальної сфери села перебуває на постійному контролі Морозівського сільського голови І.А. Позура та керівника місцевого агроформування ПП „Бонас” О.М. Чорного. Саме за сприяння господарства сьогодні в школі завершується ремонт. Нещодавно тут було обладнано внутрішній туалет, в чому допомогло коштами морозівське сільгосппідприємство. Під час спілкування з педагогічним колективом перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан в першу чергу поцікавився, як функціонує школа, якою є якість харчування учнів, в яких умовах проходить навчально-виховний процес. Враховуючи  потреби освітнього закладу, Іван Михайлович подарував школі DVD та музичні  колонки, які вручив директору Н.Б. Лошак. Перший заступник голови ОДА привітав всіх жінок-педагогів з святом 8 Березня, а люди дякували владі за увагу до себе і допомогу у вирішенні  важливих проблем.
Забезпечена старість – всім одиноким
Далі І.М. Мовчан побував у селі Михайлівці, де відвідав стаціонарне відділення для постійного проживання одиноких пенсіонерів комунальної установи „Територіальний центр соціального обслуговування Мурованокуриловецького району”. Відділення нещодавно розпочало свою роботу і сьогодні тут доглядають 20 одиноких громадян. Директор комунальної установи В.П. Войтенко розповів про діяльність закладу і його потреби. Під час зустрічі з колективом працівників та мешканцями відділення перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан високо оцінив роботу по створенню умов для людей похилого віку. Він вручив Почесні  грамоти тим, хто доклав найбільше зусиль для відкриття відділення і сьогодні забезпечує його належну роботу. У дарунок закладу Іван Михайлович передав холодильник, а кожному мешканцю похилого віку вручив гостинці. Від імені обласної влади І.М. Мовчан привітав всіх жінок з Міжнародним жіночим днем, побажав їм радості, благополуччя і затишку в сім’ях. Від імені всіх за подарунки і побажання гостю щиро подякував директор КУ „Територіальний центр” В.П. Войтенко. Під час свого візиту у Михайлівці перший заступник голови ОДА оглянув стаціонарне відділення для одиноких пенсіонерів, поспілкувався з кожним мешканцем установи. 
Прийом громадян – проблеми і запитання 
В районній державній адміністрації перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан провів прийом громадян. Всього до нього звернулося 9 чоловік. Депутат районної ради В.А. Фірманюк порушив питання забезпечення філії „Мурованокуриловецький райавтодор” тягачем. Особлива потреба в цій техніці виникає взимку, коли  на автошляхах можливі ускладнення з автомобільним рухом через особливості рельєфу нашого району. Вислухавши, Іван Михайлович пообіцяв вивчити це питання. Мешканка з с. Жван Г.В. Погребняк вела мову про введення в експлуатацію 6 житлових будинків незавершеного будівництва та оформлення документів на них. 
Селищний голова Г.М. Цибульська порушила питання завершення другої черги на електроопалення  багатоквартирних житлових будинків, а також будівництва полігону твердих побутових відходів, на що потрібні відповідні кошти. Як відомо, виконання цих робіт співфінансується з районного та обласного бюджетів і їх успішне завершення дасть змогу покращити умови життя мешканців населених пунктів району. Крім цього, на прийом прийшла фельдшер Снітківської амбулаторії Л.Б. Опольська, яка порушила проблему утилізації небезпечних пестицидів на території сільської ради. Про недостатнє забезпечення  жителів села скрапленим газом вів мову голова ради ветеранів с. Рівне І.С. Гижко. Вищеольчедаївський сільський голова Т.В. Квятковська розповіла про потребу у завершенні реконструкції дитячого садка. Потреба в цьому досить велика, адже в селі чимало дітей дошкільного віку. Про порушення договірних відносин та затягування виготовлення державних актів Вінницькою регіональною філією ДП „Центр ДЗК” йшлося у зверненні пенсіонерки с. Обухів Н.І. Гайди. Пенсіонер з с. Роздолівка В.М. Гвоздюк порушив питання тарифів на електроенергію для сільського населення. Жителька Морозівки О.Д. Позур скаржилась на невиплату коштів дітям війни відповідно до рішень суду. У розмові з кожним перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан запевнив, що всі звернення не залишаться без уваги, а про проведену роботу для їх виконання люди будуть повідомлені найближчим часом. 
Поставлено ряд серйозних завдань
По завершенні прийому громадян перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан провів нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних управлінь та установ, з керівництвом та активом нашого району. Розпочинаючи нараду, Іван Михайлович назвав пріоритети роботи обласної влади в поточному році. В першу чергу – це наведення порядку в галузі охорони здоров’я. Особливо це стосується первинної ланки – амбулаторій та ФАПів, де необхідно створити належні умови для людей. Чимало зроблено в цьому напрямку в нашому районі. Триває робота над вирішенням наболілих проблем в галузі освіти. Зокрема, йдеться про покращення умов навчання та харчування дітей. З цією метою біля кожної школи мають бути присадибна ділянка та сад, щоб забезпечити учнів овочами та фруктами, якісним і повноцінним харчуванням. Особливий наголос влада робить на відродження галузі тваринництва, де продовжується реконструкція тваринницьких комплексів і будівництво нових. Важливим напрямком роботи є запровадження енергозберігаючих технологій, де потрібно вжити всі заходи для того, щоб зекономити бюджетні кошти і забезпечити заклади необхідним теплом. На особливому контролі обласної влади перебуває робота з підвищення рівня заробітної плати і легалізації робочих місць. Щодо роботи із зверненнями громадян, то І.М. Мовчан наголосив,  що необхідно оперативно реагувати на кожне звернення і докладати максимум зусиль для їх виконання. При цьому люди мають бути проінформовані про роботу влади і покращення умов соціально-економічного розвитку.
На нараді доповідали про стан справ в населених пунктах нашого району за результатами виїзних прийомів громадян начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області М.А. Черненко, заступник Голови Державної податкової служби в області Г.Ф. Мазур, заступник начальника Головного фінансового управління ОДА О.Г. Горба, начальник Головного управління агропромислового розвитку ОДА М.М. Неїлик, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА О.А. Новіцький, головний державний санітарний лікар області В.Г. Зайцева, перший заступник начальника управління освіти і науки ОДА О.А. Чорна, начальник територіальної державної інспекції праці в області С.А. Оборончук, начальник Головного управління Держкомзему в області О.М. Коник, начальник Держземінспекції Головного управління Держкомзему В.С. Поліщук, начальник Головного управління ветеринарної медицини в області Г.П. Сидорук, начальник Головного управління економіки ОДА А.П. Гижко та начальник управління у справах преси та інформації ОДА С.М. Василюк. У виступах було зроблено детальний аналіз звернень громадян, наводилися цифри та показники,  наголошувалось на окремих напрямках життєдіяльності району. В цілому, як зазначив перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан, він задоволений роботою районної влади, в багатьох галузях спостерігається позитивна динаміка розвитку. 
Про співпрацю виконавчої влади та місцевого самоврядування району та області у діяльності на благо жителів нашого району вела мову депутат районної ради А.П. Пскова. Про роботу депутатського корпусу районної ради, який складається з 50 депутатів, виконання  районної Програми соціально-економічного розвитку на 2012 рік розповів голова районної ради В.А. Гук. За проведену роботу всім присутнім подякував перший заступник голови ОДА І.М. Мовчан.
Володимир Сауляк
Переглядів: 778 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz