Субота, 20.04.2024, 08:10



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2012 » Липень » 24 » ЗНАМЕНІВКА І ЯГІДНЕ: ЯК ЖИВУТЬ МАЛЕНЬКІ СЕЛА
09:20
ЗНАМЕНІВКА І ЯГІДНЕ: ЯК ЖИВУТЬ МАЛЕНЬКІ СЕЛА
У минулий четвер голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко продовжив виїзні прийми громадян у маленьких селах нашого району. Цього разу він та представники робочої групи побували у Конищівській територіальній громаді, де спілкувалися з жителями Знаменівки та Ягідного.
Прийом громадян у Знаменівському сільському клубі дозволив вивчити найбільш важливі проблеми людей. Одна з них – це потреба у ремонті місцевого закладу культури, до якого приходить чимало сільської молоді. Є потреба у заміні стільців в актовій залі. Про це та інше говорила на зустрічі завідуюча сільським клубом. 
Не менш актуально звучали на прийомі й запитання від людей похилого віку, яких у Знаменівці вистачає. Зокрема, йшлося про повернення заощаджень Ощадбанком, тарифи на електроопалення, оформлення субсидій, доплати до пенсій дітям війни та інше. Серйозною проблемою для місцевих жителів є повернення коштів, яке заборгувало їм за здане молоко підприємство «Корзи». При цьому люди, які зверталися по допомогу, у свій час не уклали відповідних договорів з цим підприємством, що ускладнює можливість повернення згаданих коштів. 
Звичайно, як і в інших селах, порушувалось питання ремонту доріг. Є потреба в облаштуванні вуличного освітлення села. Все це вимагає від Конищівського сільського голови А.С. Смілянця пошуку варіантів вирішення згаданих проблем. Під час перебування у Знаменівці голова РДА В.М. Анікеєнко ознайомився з умовами в закладах соціальної сфери, цікавився іншими питаннями життєдіяльності місцевої громади. 
У Ягідному в сільський клуб прийшло чимало людей – майже половина жителів села. Було серед них багато дітей та молоді. Спілкування з людьми відбувалося навколо таких питань, як соціальний захист пільгових категорій громадян, виплата однієї тисячі гривень заощаджень Ощадбанком, пенсійне забезпечення, видача зерна за оренду земельних паїв, покращення мобільного зв’язку.
Окремо порушувались питання автобусного сполучення з райцентром, покращення медичного обслуговування жителів, ремонту доріг, облаштування вуличного освітлення, забезпечення пільговим скрапленим газом, пільгового перевезення та інші. У селі люди утримують 30 корів і тому питання ціни на молоко для них досить актуальне. Як скаржились мешканці Ягідного, Могилів-Подільський молокозавод заборгував їм за молоко, а ціна на нього дуже низька. Як зазначив голова райдержадміністрації В.М. Анікеєнко, над вирішенням проблеми на ринку заготівлі молока працюють не лише на районному і обласному рівнях, а й в Кабінеті Міністрів.  Тому слід очікувати, що відбудуться зміни на краще і селяни відчують підтримку з боку держави. 
Як  показали прийоми громадян в Знаменівці та Ягідному, у цих маленьких селах є чимало проблем. Вони хвилюють не лише місцевих жителів, а й представників влади. Їх вирішення можливе лише спільними зусиллями і є всі сподівання, що це відбудеться найближчим часом.

Переглядів: 662 | Додав: nico | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz