П`ятниця, 19.04.2024, 10:03



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2014 » Травень » 20 » Арсеній Яценюк: "Без нової Конституції децентралізації не буде"
11:13
Арсеній Яценюк: "Без нової Конституції децентралізації не буде"

       Уряд України робить усе в рамках своїх повноважень у питанні децентралізації влади. «Ми прийняли десятки рішень, які дають можливість місцевим громадам вільніше себе почувати», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Другого загальноукраїнського круглого столу національної єдності в Харкові у суботу, 17 травня.
       Арсеній Яценюк нагадав, що передаються на місця повноваження зі сфери Державної архітектурно-будівельної інспекції, на засіданні Уряду 16 травня було ухвалено рішення про передачу на місця повноважень стосовно надання адміністративних послуг і схвалено проект закону про державну регіональну політику: «Але основне в питанні децентралізації – це зміна Конституції. Без нової Конституції децентралізації не буде, буде тільки ширма. Саме тому в Парламенті необхідно зібрати 300 голосів для реальної конституційної реформи», - наголосив Прем'єр-міністр.
За його словами, конституційна реформа повинна пройти в «найбільш прозорому форматі, щоб люди зрозуміли, що в українській Конституції буде написано і що безпосередньо зміниться».
    «Ми підтримуємо рішення, яке прийняла нещодавно Тимчасова спеціальна комісія Парламенту з приводу першого примірного тексту можливих змін до Конституції. Далі його треба відправити до Венеціанської комісії, отримати експертні висновки, знову обговорити по всій країні і через шлях національного діалогу, через конституційну більшість прийняти цей документ», - підкреслив Глава Уряду.
Під час дискусії Арсеній Яценюк наголосив, що Україну сьогодні «хочуть розчленувати і провести не федералізацію, а феодалізацію»: «Був один Янукович, зараз хочуть, щоб було 27 «януковичів» в областях».
     «Моя позиція як громадянина - я буду цьому противитися до останнього. І ніколи Україна не буде розчленована. Україна повинна бути єдиною унітарною державою з широкими повноваженнями регіонів, а не маленькі анклави, де кожен бізнесмен буде купувати собі місцеву раду, місцевий виконком, і мати маленькі Абхазії, Осетії, Придністров'я на території України», – підкреслив АрсенійЯценюк.

Переглядів: 420 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz