Субота, 20.04.2024, 08:08



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2014 » Жовтень » 1 » Детінізація заробітної плати – запорука майбутнього!
11:26
Детінізація заробітної плати – запорука майбутнього!

Одним із пріоритетних напрямків державної політики є детінізація заробітної плати. Своєчасна сплата внесків до Пенсійного фонду є запорукою соціальної стабільності в країні. Кожному громадянину гарантується право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати не нижче від визначеної законом. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання.

Встановлений розмір мінімальної заробітної плати на сьогодні  – 1218 грн.

Винагорода за виконану роботу є основним джерелом формування доходів працюючих громадян та основою при розрахунку розміру пенсії.

Тіньові процеси у сфері виплати заробітної плати набули особливого поширення, питання виплати офіційної, прозорої заробітної плати сьогодні дуже актуальне.

Негативні наслідки неукладання трудових відносин, виплати «заробітної плати в конвертах» відчувають як самі роботодавці, працівники так і члени територіальних громад та суспільство в цілому. Адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення працівника: гарантованого розміру заробітної плати; права на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами; права на оплату лікарняного; права на достроковий вихід на пенсію, якщо ви працюєте в шкідливих умовах праці; права на скорочений робочий день, тиждень, якщо ви працюєте в шкідливих умовах праці; права не працювати у вихідний і святковий день; права на допомогу по безробіттю; права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; права на зарахування виробничого стажу; права на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості.

Аналіз отриманих звітів платників показує, що на деяких підприємствах мають місце факти нарахування та виплати заробітної плати  менше законодавчо встановленого рівня, що свідчить про ігнорування вимог законодавства про працю. Працівники таких підприємств змушені займати мовчазну погоджувальну позицію, боячись втратити місце роботи і зарплату.

Так, за даними звітів за липень місяць  2014 року кількість застрахованих осіб, яким  виплачується заробітна плата нижче або на рівні мінімальної  332 особи, що становить 9,5% від загальної кількості застрахованих осіб.

  Керівництво району, управління Пенсійного фонду України в районі  постійно звертають увагу на легалізацію виплати заробітної плати, цивілізоване оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками. Від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить надходження податку з доходів фізичних осіб – основного джерела наповнення місцевого бюджету, відповідно до величини грошових потоків якого залежить утримання місцевої інфраструктури.

Управління Пенсійного фонду України у Мурованокуриловецькому районі Вінницької області спільно з іншими контролюючими органами бере участь в роботі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення у питанні детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Виплата заробітної плати нижче встановленого державою мінімального рівня і “у конвертах” без сплати єдиного внеску є грубим порушенням конституційних норм, гальмуванням соціального розвитку суспільства та позбавляє найманих працівників права на забезпечене майбутнє.

Мета в нас одна – дійти до кожного громадянина і роботодавця, що у свою чергу забезпечить фінансову стабільність пенсійної системи.

Вирішення проблеми легалізації заробітної плати можливо лише спільними зусиллями, тому органи влади постійно спрямовують діяльність на ліквідацію заборгованості з виплати заробітної плати, з метою реалізації ефективного державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, забезпечення конституційного права громадян на своєчасне одержання заробітної плати.

         Шановні громадяни! Не дайте позбавити себе соціальних благ, забезпечте собі майбутнє, не сприяйте порушенням трудового законодавства!

 

 

Начальник управління ПФУ

у Мурованокуриловецькому районі                                                                                                                                         Т.Реморова

Переглядів: 493 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz