Четвер, 28.03.2024, 20:36



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2013 » Вересень » 6 » Іван Мовчан вважає євроінтеграцію стимулом для внутрішньої модернізації України
10:52
Іван Мовчан вважає євроінтеграцію стимулом для внутрішньої модернізації України

На цьому голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан наголосив 4 серпня під час Економічного форуму у польському місті Криниця-Здруй, де провів презентацію інвестиційного потенціалу нашого регіону «Вінницька область – твій бізнес у центрі України».

Коментуючи євроінтеграційні процеси в Україні, Іван Мовчан зазначив: «Про те, що Україна не зверне з євроінтеграційного шляху, свідчить позиція Глави держави. Президент України наголошує: на часі – підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Співпраця з Євросоюзом нам необхідна, в першу чергу, як стимул для внутрішньої модернізації, впровадження нових технологій та стандартів. Є очікуваними вигоди від більш широкого виходу продукції українських підприємств  на ринки ЄС, збільшення припливу європейських інвестицій, встановлення у подальшому безвізового режиму для громадян України».

Голова обласної державної адміністрації також запевнив, що абсолютно підтримує позицію Глави держави щодо необхідності поєднувати потенціал європейської інтеграції та стратегічної співпраці з євразійським співтовариством.  Він підкреслив, що найоптимальнішим рішенням для національних інтересів України є прагматизм у зовнішній політиці держави.

«Президент переконаний, що не варто протиставляти східний та західний вектори й намагатись посварити Україну з Росією. Це цілком зрозуміла позиція. І Євросоюз, і Російська Федерація, лідер Митного союзу, є нашими стратегічними партнерами, що зафіксовано у відповідних документах. Ринки наших країн потрібні один одному. Тому свого часу підписано угоду про зону вільної торгівлі з СНД, укладено Меморандум про співпрацю з Євразійською комісією. У стосунках з Митним союзом ми робимо акцент не лише на торгівлі, а й на інтенсивному розвитку реального сектору, кооперації у тих галузях, де є наш взаємний інтерес – у машинобудуванні, авіабудуванні, металургії тощо», – підсумував керівник регіону.

Переглядів: 429 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz