Вівторок, 19.03.2024, 06:51



Мурованокуриловецька районна державна адміністрація

ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Голова РДА

Меню сайту
Органи влади
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Верховний Суд України
Вінницька облдержадміністрація
Вінницька обласна рада
Управління державної служби Головдержслужби України у Вінницькій області

Державний фонд сприяння місцевому самоврядування в Україні
Кращий державний службовець
Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
Управління державної служби у Вінницькій області «Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
З 08.06.2013 р.
Flag Counter
Форма входу
 
Головна » 2014 » Травень » 28 » Уряд націлений на структурні реформи, які дозволять змінити якість життя людей і вирішити багаторічні проблеми - В. Гройсман
08:40
Уряд націлений на структурні реформи, які дозволять змінити якість життя людей і вирішити багаторічні проблеми - В. Гройсман

Реалізація кредитних угод на виконання трьох нових проектів Світового банку, підписання яких відбулося сьогодні за участі представників українського Уряду та Директора Світового банку у справах України, Білорусії та Молдови Чімяо Фана, покликана прискорити проведення реформ, які так необхідні Україні, вважає Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман
«Уряд націлений на структурні реформи, які дозволять змінити якість життя людей і вирішити проблеми, які накопичувались десятиріччями», – наголосив він на церемонії підписання.
У свою чергу, Чімяо Фан повідомив, що нові інвестиції буде спрямовано на підвищення якості базових державних послуг, які надаються населенню України: водопостачання, водовідведення, утилізацію твердих відходів та теплопостачання, а також на стабілізацію економічної ситуації в країні.
«Я вражений серйозними зусиллями нового Уряду, направленими на те, щоб реалізувати реформи. В мене немає ілюзій, що реформи буде запроваджувати просто. Це складно, це – серйозний виклик, але це необхідно для сталого зростання України», – зазначив Директор Світового банку у справах України, Білорусії та Молдови.

Три нових проекти Світового банку в Україні загальною вартістю 1,48 млрд. дол. США були схвалені Радою виконавчих директорів Світового банку 22 травня поточного року. Пакет угод є частиною загального обсягу допомоги Україні, про яку Група Світового банку оголосила в березні. Планується, що ця допомога, в розмірі до 3,5 млрд. дол. США, надійде до кінця 2014 року.
Першу позику в рамках кредитних угод у сумі 750 млн. дол. США буде спрямовано на підтримку бюджету. Дві інших позики – 382 млн. дол. США та 350 млн. дол. США – на реалізацію інфраструктурних проектів у понад півтора десятках українських міст.
«Буде побудовано нові системи теплозабезпечення міст. Майже у тисячі будинках, як передбачено сьогодні проектом, буде влаштовано індивідуальні теплові пункти. Це означає, що мешканці цих будинків забудуть раз і назавжди, що означає, коли на вулиці тепло, і в їхніх квартирах тепло теж, і навпаки. Ми говоримо про сучасні системи регулювання тепла. Будуть замінені кілометри труб, які сьогодні є непридатними, будуть створені нові автоматизовані системи водопостачання. Це призведе до значного покращення якості надання послуг, зменшення витрат в структурі формування тарифу», - зазначив Володимир Гройсман.

Він також повідомив, що в рамках Проекту розвитку міської інфраструктури в сфері водопостачання буде проведено заміну труб, реконструкцію водозаборів та очисних споруд.
«Ми будемо розвивати ці і подібні проекти, оскільки сьогодні дуже важливо надати людям можливість не тільки платити за послугу, а отримати цю послугу врешті-решт гарної якості», – підкреслив він.

За словами Володимира Гройсмана, усі роботи в рамках інфраструктурних проектів розпочнуться вже з другого півріччя.

«Нам необхідно зрозуміти, що потрібно забезпечити не тільки освоєння цих коштів, треба забезпечити всі процедури – це має бути публічно, відкрито, під контролем міжнародних структур, оскільки кожен долар має бути інвестований в справу максимально ефективно», - підкреслив Володимир Гройсман.
Нагадаємо, що у березні поточного року відбулась зустріч Володимира Гройсмана з Чімяо Фаном, на якій було поставлене питання про відновлення роботи над низкою інфраструктурних проектів, робота за якими майже не рухалась через штучні бюрократичні перешкоди. Відповідно до досягнутих під час цієї зустрічі домовленостей роботу над проектами було відновлено, і вже за кілька тижнів новий Уряд схвалив розпорядження про залучення зазначених позик від Світового банку.
Зокрема, у рамках Проекту підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України вартістю 382 млн. дол. США в 10 містах по всій країні муніципальні теплоенергетичні компанії отримають допомогу для підвищення якості та надійності своїх послуг та матимуть змогу реалізувати цілу низку заходів щодо зменшення виробничих витрат та викидів шкідливих речовин в атмосферу. Проект містить допомогу в розмірі 50 млн. дол. США від Фонду чистих технологій, який спеціалізується на наданні країнам з середнім рівнем доходу фінресурсів для запровадження технологій, використання яких значно знижує рівень викидів вуглецю. Проект спрямований на модернізацію котелень, заміну трубопроводів, встановлення індивідуальних теплових підстанцій і теплових лічильників на рівні будинків. Це допоможе суттєво зменшити витрати, поліпшити надійність послуг та підвищити загальну якість теплової енергії, що принесе користь понад трьом мільйонам українців. Шестирічний проект охоплює 10 теплоенергетичних компаній і покликаний допомогти їм підвищити прозорість, наростити потенці
ал та поліпшити свою економічну сталість. Очікується, що реалізація проекту дасть економію понад 37000 тисяч кубометрів газу протягом строку проекту, і водночас допоможе зазначеним компаніям стати прибутковими.

У рамках Другого Проекту розвитку міської інфраструктури вартістю 350 млн. дол. США надаватиметься фінансування 10 водопостачальним комунальним підприємствам по всій країні та одній компанії з утилізації твердих відходів. Проект дозволить підприємствам-учасникам поліпшити якість та ефективність послуг завдяки модернізації і вдосконаленню застарілої інфраструктури водопостачання та водовідведення, а також нарощенню інституційної спроможності. Це забезпечить кращий доступ до послуг водопостачання, водовідведення та утилізації твердих відходів для понад 6 мільйонів громадян. Проект також містить адресну допомогу в розмірі 50 млн. дол. США від Фонду чистих технологій.

Переглядів: 444 | Додав: mrzmurkur | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

( Гаряча лінія
Урядова телефонна гаряча лінія





Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Створити безкоштовний сайт на uCoz